Τις “κακές” ειδήσεις θα τις ανακοινώνουν οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης;

Η είδηση που βγήκε από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να ήταν ότι δε θα ληφθούν άλλα μέτρα το 2012. Και οφείλουμε να το πιστέψουμε επειδή αλλιώς θα πεθάνουμε πρώτοι εμείς και μετά η ελπίδα.

Όμως, για εμάς «είδηση» είναι η ιλαροτραγωδία που παίζεται μετά από κάθε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών. Τελειώνει η συνεδρίαση στο Μαξίμου και βλέπουμε ειδικά τον Βενιζέλο, αλλά εσχάτως και τον Φ. Κουβέλη, να σπεύδουν στα γραφεία του κόμματός τους ή στη Βουλή

για να κάνουν δηλώσεις στις κάμερες και να πουν τι αποφασίστηκε στο Μαξίμου.

Μοιάζουν με τους σπρίντερ που τρέχουν για ένα πλάνο στην κάμερα, να πουν τα «ευχάριστα» για τον ελληνικό λαό, να δηλώσουν ότι δε θα υπάρξουν μέτρα, ότι έχουν κοινωνικές ευαισθησίες κ.λπ.

Βλέπουμε ειδικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος μάλλον έχει μπερδέψει το ρόλο του και τη μια θέλει να μοιάζει με πρωθυπουργό, την άλλη με κυβερνητικό εκπρόσωπο, την άλλη με υπερυπουργό. Με ύφος περισπούδαστο ανακοινώνει ότι δε θα ληφθούν μέτρα, και πιστεύει έτσι ότι ο κόσμος θα του αποδώσει τα εύσημα, θα ξεχάσει ότι ακριβώς ένα χρόνο πριν ο ίδιος άνθρωπος ανακοίνωσε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο έμελλε να αποτύχει προκειμένου να ακολουθήσει ακόμη ένα τον Οκτώβριο.

Ο ίδιος άνθρωπος ζητά τώρα επιτακτικά μπροστά στις κάμερες την επαναδιαπραγμάτευση και επιμήκυνση του Μνημονίου, του ίδιου Μνημονίου που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Γιατί όμως το υπέγραψε και γιατί δεν ήταν καλύτερο από αυτό που έχουμε, ποτέ δε μας είπε.

Πάντως, η εικόνα των αρχηγών – σπρίντερ που τρέχουν να βρουν κάμερα για να πουν καμιά ευχάριστη είδηση, δεν τιμά την Ελλάδα και να το δείτε θα δημιουργήσει πρόβλημα και στην κυβέρνηση.

Μήπως στην Ισπανία σπεύδουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Μόντι, να καρπωθούν τις «καλές» αποφάσεις; Ή μήπως βγαίνουν στη Γερμανία πριν από τη Μέρκελ οι Φιλελεύθεροι που συγκυβερνούν;

Αυτά είναι αστεία πράγματα, μπορεί και παιδικές ασθένειες μιας ελληνικής δημοκρατίας που δεν έχει κουλτούρα συνεργασιών. Διότι αν συνεχίσουν έτσι, τότε στις επόμενες δύσκολες αποφάσεις, όταν θα μειωθεί κανένας μισθός ή καμιά σύνταξη, θα βγει ο Βενιζέλος να το ανακοινώσει, να μην φάει ο Σαμαράς ή ο Στουρνάρας την κρυάδα;

Όχι στα εύκολα να τρέχουν όλοι να κερδίσουν πόντους και στα δύσκολα να κρύβονται και να προσπαθούν να βγουν από το κάδρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα