Της …ανωμαλίας στη ΝΕΡΙΤ

Εκτεθειμένη βρίσκεται η ηγεσία της ΝΕΡΙΤ υπό τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Γιώργο Προκοπάκη και υπό το άγρυπνο υποτίθεται βλέμμα του υφυπουργού για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή. Αυτή τη φορά τη διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που όφειλε να «λάμπει» από διαφάνεια ιδίως μετά το «μαύρο» της ΕΡΤ, εκθέτει ο ίδιος ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, Θοδωρής Φορτσάκης. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Φορτσάκης εγκαλεί και απευθύνει αυστηρές συστάσεις προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ Γιώργο Προκοπάκη στηλιτεύοντας τον διαγωνισμό – «οπερέτα» και την επιλογή των διευθυντών αλλά και των γενικών διευθυντών, δεδομένου ότι κυκλοφορούν φήμες ότι οι θέσεις έχουν ήδη δοθεί….

Στην επιστολή που έστειλε ο κ. Φορτσάκης ψέγει τον κ. Προκοπάκη αναφέροντας ότι η διαρροή των ονομάτων και των μοριοδοτήσεων του διαγωνισμού, συνιστά βαρύτατο πλήγμα κατά της αξιοπιστίας του. Ο καθηγητής πάντως δεν δηλώνει ικανοποιημένος ούτε από όσα ανέφερε προφορικά στο Εποπτικό Συμβούλιο το μέλος του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, ο κύριος Θ. Καρούνος, ούτε η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕΡΙΤ. Και χαρακτηρίζει τις παρεχόμενες επεξηγήσεις απολύτως ανεπαρκείς. Μάλιστα ζητεί από τον κ. Προκοπάκη να του γίνουν γνωστές οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Διοικητικό Συμβούλιο για τη διαπίστωση της αιτίας της διαρροής και των προσώπων που την προκάλεσαν καθώς και τα μέτρα που έλαβε κατά των υπευθύνων.

Στην επιστολή ο κ. Φορτσάκης αναφέρει ότι «το Εποπτικό Συμβούλιο δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την πορεία της διαδικασίας επιλογής διευθυντών. Συνιστά σημαντική ανωμαλία το ότι πληροφορείται τα σχετικά νέα από τις διαρροές στον Τύπο και όχι από το αρμόδιο Διοικητικό Συμβούλιο. Μάλιστα θέτει τον Προκοπάκη προ των ευθυνών του καθώς κυκλοφορούν ευρύτατα φήμες ότι ορισμένα πρόσωπα ανακοινώνουν ότι έχουν ήδη επιλεγεί. Και η κόπρος του Αυγείου δεν έχει τέλος. Με προσωπικό αίτημα Καψή ζητείται η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, απ’ ευθείας με 17 άτομα, εκτός των προβλεπομένων διαγωνιστικών διαδικασιών, για την παραγωγή και παρουσίαση της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» στην ΝΕΡΙΤ.

Το εγκριθέν αίτημα Καψή συνοδεύεται από δικαιολογίες του τύπου «για την προβολή των τοπικών ηθών και εθίμων», «την ανάδειξη των φυσικών καλλονών της χώρας» και «την ενίσχυση έτσι του εσωτερικού τουρισμού» κλπ κλπ. Η εκπομπή θα είναι 62 επεισοδίων και η ετήσια δαπάνη υπολογίζεται σε 355.000 ευρώ. Τα παρατράγουδα όμως δεν τελειώνουν εδώ.

Εξαφανισμένος λέγεται ότι είναι από τις συσκέψεις για το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης ο Γιώργος Μπράμος, φίλα προσκείμενος στη ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα στην τελευταία συνάντηση των υπευθύνων, Τσιλίκουνα, Αναγνωστοπούλου, Ευαγγελάκου και Σοφιανόπουλου δεν έδωσε το παρών, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι «Δεν αντέχει άλλο το μπάχαλο» και προτιμά να κρατήσει αποστάσεις, σε μια προσπάθεια να προφυλαχθεί από ενδεχόμενες κακοτοπιές!

Και όλα αυτά ενώ στο Ραδιομέγαρο επικρατεί το χάος. Με τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη να έχει ήδη τακτοποιηθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank και το χάος να ζει και να βασιλεύει μέσα σε μια απέραντη στην κυριολεξία δυσωδία. Στο Ραδιομέγαρο επικρατεί παντελής έλλειψη υγιεινής όπου έχει να μπει καθαρίστρια από τον περασμένο Ιούνιο....

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα