Την απαγόρευση του βιβλίου του «Ο τσελεμεντές του αναρχικού» ζητά ο Γουίλιαμ Πάουελ

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο τσελεμεντές του αναρχικού» ζητά να αποσυρθεί το βιβλίο του, μετά το τελευταίο αιματηρό περιστατικό σε σχολείο των ΗΠΑ. Το «δολοφονικό εγχειρίδιο» είναι διαθέσιμο στα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία, ακόμα και στο Amazon.com.
Ο συγγραφέας του βιβλίου Γουίλιαμ Πάουελ ζήτησε από εκδότες και βιβλιοπώλες να αποσύρουν αμέσως το βιβλίο, όταν έγινε γνωστό ότι ο δολοφόνος στο σχολείο του Κολοράντο την περασμένη εβδομάδα Καρλ Πίρσον ακολούθησε

τις οδηγίες του.

Ο Πάουελ έγραψε το εγχειρίδιο το 1971, μαθαίνοντας στους αναγνώστες πώς να φτιάχνουν βόμβες και να διαπράττουν βίαια εγκλήματα. Ωστόσο, ο εκδότης, ο οποίος έχει την αποκλειστική κυριότητα του βιβλίου και έχει βγάλει εκατομμύρια απ’ αυτό, λέει ότι ο τίτλος προστατεύεται από την Πρώτη Τροπολογία, προσθέτοντας «είναι μόνο για διασκέδαση» και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται κυριολεκτικά.

Μεγάλες επιχειρήσεις, όπως οι Barnes & Noble, Wal-Mart και Amazon.com, επίσης ωφελούνται από το βιβλίο και το προσφέρουν στις ιστοσελίδες τους με λιγότερα από 20 δολάρια για παράδοση πριν από τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με το NBC News, ο Πάουελ αναφέρει το βιβλίο πρέπει να αποσυρθεί.

Ο 18χρονος Καρλ Πίρσον του Arapahoe High School, που έφερε ένα κυνηγετικό όπλο, ένα μαχαίρι και τρία εκρηκτικά κοκτέιλ Μολότοφ στο σχολείο την περασμένη Παρασκευή, μελετούσε τον «Τσελεμεντέ του Αναρχικού» επί δύο χρόνια τουλάχιστον, ανέφερε ένας συμμαθητής του. Ο Πίρσον πυροβόλησε την 17χρονη Κλερ Ντέιβις στο κεφάλι (η οποία πλέον είναι σε κώμα) και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο Πάουελ, ο οποίος τώρα ζει στη Μαλαισία όπου κατέχει ένα κέντρο κατάρτισης εκπαιδευτικών και γράφει βιβλία για το State Department, είπε ότι ήταν ένας οργισμένος 19χρονος που ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο του Βιετνάμ , όταν έγραψε το βιβλίο. Το 1975 ασπάστηκε τον χριστιανισμό και ζήτησε από τον εκδότη να αποσύρει το βιβλίο από την κυκλοφορία. Αλλά ο εκδότης που κατέχει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για το βιβλίο αρνήθηκε. Τα δικαιώματα του βιβλίου πουλήθηκαν αργότερα και έχουν μεταπωληθεί πολλές φορές. Τώρα ανήκουν στον Μπίλι Μπλαν, ιδρυτής του Delta Press με έδρα το Αρκάνσας. Ο Delta Press δημοσιεύει αρκετούς παρόμοιους τίτλους, όπως τα «Δικαιολογημένη ανθρωποκτονία» και «Η πυρηνική βόμβα του φτωχού». Το NBC News αναφέρει ότι ο «Τσελεμεντές» αποφέρει τα περισσότερα από τα 3 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα του Delta Press. Δίνει στον Μπλαν αρκετά κέρδη ώστε να μπορεί να ζει ως «ημι – συνταξιούχος».
Ο Μπλαν είπε στο NBC ότι λυπάται για το γεγονός ότι το βιβλίο μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο στους πυροβολισμούς στο σχολείο του Κολοράντο. «Αλλά υπάρχουν θύματα από σχεδόν οτιδήποτε και δεν νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε την απαγόρευση βιβλίων στην Αμερική», είπε. Ο «Τσελεμεντές» είχε αναφερθεί επίσης και στους μαζικούς πυροβολισμούς του 2011 που διαπράχθηκαν από τον Τζάρεντ Λι Λάφνερ , στους βομβαρδισμούς στον Μαραθώνιο της Βοστώνης που διέπραξαν οι αδελφοί Τσαρνάγεφ και στις βομβιστικές επιθέσεις της Οκλαχόμα Σίτι – μεταξύ πολλών άλλων τρομοκρατικών πράξεων.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2525519/Anarchist-Cookbook-author-William-Powell-pleads-book-taken-print.html

Keywords
Αναζητήσεις
ο τσελεμεντές του αναρχικού
Τυχαία Θέματα