Τηλεοπτικές άδειες: Τυφλωθήκαμε... από τη διαφάνεια

Διαγωνισμός που μπάζει από παντού δεν μπορεί να σταθεί πουθενά!

Είναι τόσο αστεία η διαδικασία της ενημέρωσης των υποψήφιων καναλαρχών από τους Παππάδες και τους Κρέτσους που τα νέα κανάλια σκέφτονται να εντάξουν στο πρόγραμμά τους ως κωμωδία αυτά που συμβαίνουν. Όποιος βρέθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (ή κατ’ άλλους στο στρατηγείο των αριστερών Γεωργαλάδων) θα κατάλαβε ότι ο διαγωνισμός που είναι να γίνει την Τρίτη όχι μόνον δεν θα είναι διάφανος αλλά είναι αμφίβολο και πώς θα μπορέσει να σταθεί στη συνέχεια

στα δικαστήρια. Το γεγονός και μόνο ότι η πενταμελής επιτροπή από κάποιους απίθανους τύπους, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα των εκπροσώπων των εταιρειών δείχνει με πόση προχειρότητα διεξάγεται η όλη διαδικασία. Τρέχουν για να προλάβουν την άνοδο του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Γιατί πρέπει κάτι να πει στον κόσμο. Ότι πολεμά τη διαπλοκή, ότι τσάκισε τους νταβατζήδες, ότι καθάρισε το τηλεοπτικό τοπίο. Για τις συντάξεις δεν μπορεί να τους πει τίποτε, για τους μισθούς επίσης, για τον ΕΝΦΙΑ θα ντρέπεται που πρέπει να τον αναφέρει ότι τάχα θα τον αλλάξει. Πρέπει κάπως να γεμίσει την ομιλία του και οι τηλεοπτικές άδειες είναι μια κάποια λύση. Με Καλογρίτσες, Σαββίδηδες και Μαρινάκηδες θα μπορεί ο άνθρωπος που έγινε πρωθυπουργός χωρίς να το καταλάβει, να δείξει ότι πολέμησε τους νταβατζήδες της ενημέρωσης.

Στη Γενική Γραμματεία γελάνε και οι καρέκλες. Εμφανίστηκαν οι άνθρωποι για να ενημερωθούν και φεύγουν με περισσότερα ερωτηματικά. Ζήτησαν από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να διασφαλίσει τη εγκυρότητα και τη μυστικότητα της διαδικασίας αφού όλο το κτίριο είναι γεμάτο με κάμερες. Όμως η Αρχή δεν έχει ακόμη συσταθεί σε σώμα. Οι καναλάρχες ζήτησαν διεθνή πιστοποίηση αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία. Η κυβέρνηση αδυνατεί να απαντήσει στα ερωτήματα, όπως και στο γεγονός ότι το κτίριο που θα κλειστούν οι υποψήφιοι μοιάζει με το… Big Brother. Από την άλλη η παρέα του Παππά δεν είναι σε θέση να απαντήσει ποιο θα είναι το ποσοστό της χειροκίνητης διαδικασίας στον διαγωνισμό. Κατά τα λοιπά ο Κρέτσος μίλησε για… πρωτοποριακή διαδικασία, αλλά τι να πει κι αυτός; Εργατολόγος είναι ο άνθρωπος, κάπως πρέπει να βγάλει το… αντίδωρο που του έδωσε ο… αρχιμανδρίτης.

Κι ενώ η διαδικασία βρίσκεται στην τελική της ευθεία, η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να απαντήσει και στις πρωτόγνωρες κι εξωφρενικά προκλητικές παρεμβάσεις του Πάνου Καμμένου ο οποίος στόχευσε τον… κουμπάρο του Χρήστο Καλογρίτσα. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας ζήτησε από τον Καμμένο να καταθέσει ό,τι στοιχεία έχει για τον εργολάβο, όμως, έμεινε εκεί. Πότε θα κατατεθούν άραγε τα στοιχεία; Αφού κατακυρωθεί μια τηλεοπτική άδεια στον Καλογρίτσα; Και πώς είναι δυνατόν να παρεμβαίνει εναντίον ενός υποψηφίου πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μεροληπτεί υπέρ των άλλων; Εκτός κι αν επρόκειτο για μια από τις γνωστές…καμμένες παρεμβάσεις για τις οποίες δεν πρέπει να δίνει κανείς πολύ σημασία.

Όλη αυτή η υπόθεση, πάντως, αναδεικνύει το μέγεθος της απάτης της κυβέρνησης. Στήνει έναν διαγωνισμό παρ’ ότι έχει προαποφασίσει ποιοι θα πάρουν τις άδειες. Και το ερώτημα που έχουμε θέσει εδώ και καιρό παραμένει κι ενισχύεται. Ο στόχος τους ήταν να διώξουν τους νταβατζήδες της διαπλοκής που δεν τους άρεσαν και να φέρουν καινούργιους, δικούς τους κι ελεγχόμενους; Είναι καλύτεροι ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης ή ο Καλογρίτσας ή μήπως είναι πιο καλοί για τα συμφέροντα της κυβέρνησης;

Ό,τι κι αν έχει συμβεί το θέμα είναι ένα. Διαγωνισμός που μπάζει από παντού δεν μπορεί να σταθεί πουθενά και θα καταπέσει, μαζί με την κυβέρνηση. Γι’ αυτό πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι μη χάσουν το χρόνο τους και τα λεφτά τους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα