Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά με Μόντι, Μπαρόζο και Ολάντ

Ολοκληρώθηκε η σειρά συσκέψεων στο Προεδρικό Μέγαρο για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ελληνικής παρουσίας στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, με τον Κάρολο Παπούλια να δέχεται σήμερα το νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Ακολούθως, το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε λίγο πριν τις 13.00 ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι. Ο κ. Σαμαράς είχε επίσης επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ όπως έγινε γνωστό, το βράδυ θα μιλήσει και με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Ο Κάρολος Παπούλιας αναχωρεί για τις Βρυξέλλες με αεροπλάνο της γραμμής στις 17.00 και λίγη ώρα μετά την άφιξή του στη βελγική πρωτεύουσα θα έχει συνάντηση (στις 21.30 ώρα Ελλάδος) με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ. Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, προκειμένου να λάβει μέρος στην καθιερωμένη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Keywords
Τυχαία Θέματα