Τι σχεδιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ για την Προανακριτική: Υποχώρηση ή μπουρλότο;

Αν θες ειρήνη, προετοίμασε πόλεμο, λέει το λατινικό αξίωμα. Καθόλου αξιοπερίεργο δεν θα είναι αν βρει εφαρμογή στη στάση που θα αποφασίσει να τηρήσει στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα άγρια κόντρα που ξέσπασε με Ν.Δ- ΚΙΝΑΛ στην προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η υπόθεση, προς ώρας, εξελίσσεται σε ημερήσια "επεισόδια". Μετά τα "δεν πάω πουθενά"

και τα περί "ας με βγάλει η φρουρά" από την προανακριτική του Παύλου Πολάκη, ήρθε η θεσμική αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, μέσω της επιστολής που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Επιστολή, η οποία συγγράφηκε στο γραφείο του κ. Τσίπρα στη Βουλή μετά από σύσκεψή του με τον Μιχάλη Καλογήρου και την Όλγα Γεροβασίλη.

Στην εν λόγω επιστολή, α ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένει να χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση εξαίρεσης των Τζανακόπουλου- Πολάκη από την προανακριτική και πετάει την μπάλα στον Κώστα Τασούλα για αποκατάσταση της διασαλευμένης , κατά τον ΣΥΡΙΖΑ τάξης, κατά πώς ορίζει ο ρόλος του προέδρου της Βουλής.

Όχι λίμπα

Ακολούθησε "ζύμωση" της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στην Βουλή, σε εμφανώς πιο χαμηλούς πολιτικούς τόνους (φυσικό, εξάλλου αφού η γραμματέας της Κ.Ο του κόμματος τοποθετείται παγίως με ευπρέπεια) στέλνοντας το μήνυμα:

- προσωπική η άποψη Πολάκη, εμείς δεν θέλουμε να τα κάνουμε λίμπα στην Επιτροπή.

Κι αν τούτο προς ώρας, έδωσε την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται σε υποχώρηση από την αρχική του θέση ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την εξαίρεση των δύο βουλευτών του από την προανακριτική, οι διαρροές που ακολούθησαν από την Κουμουνδούρου, διασκέδασαν τις αρχικές εντυπώσεις.

Καμία αντικατάσταση

Και τούτο, διότι από την Κουμουνδούρου, εξακολουθούν να διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και να ορίσουν αντικαταστάτες των Τζανακόπουλου και Πολάκη καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αποσαφήνισε στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ότι θεωρεί παράνομη την απόφαση της Επιτροπής, χρεώνοντάς τη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις "μεθοδεύσεις του με το ΚΙΝΑΛ, που είναι η ουρα του".

Όπερ σημαίνει ότι η κίνηση Τσίπρα προς τον Κώστα Τασούλα να μη δηλοί τίποτε περισσότερο από την αναζήτηση ενός θεσμικού κελύφους για να διατηρήσει την ανυποχώρητη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο εν λόγω ζήτημα.

Κομματικές πηγές εξάλλου, διατρανώνουν πως η επιδίωξη Ν.Δ-ΚΙΝΑΛ δεν είναι άλλη από την προσπάθειά τους να αποτρέψουν από κρίσιμους μάρτυρες να μπουν στη "βάσανο" των ερωτήσεων και να εξεταστούν από τους Τζανακόπουλο- Πολάκη για λόγους σκοπιμότητας.

Η μπάλα στη ΝΔ

Η μοναδική απόφαση που έχει ληφθεί για την ώρα στο στρατόπεδο της Κουμουνδούρου είναι ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθεί στο αίτημα της Βουλής να ορίσει αντικαταστάτες των δύο βουλευτών του, εντός τριών ημερών, όπως ζητήθηκε χθες.

Θα αναμείνουν την απάντηση του Προέδρου της Βουλής στον Αλέξη Τσίπρα και αναλόγως θα πράξουν χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν στη συνέχεια.

Εάν θα επιλέξουν τελικώς το "λίμπα" μέσω της θεσμικής οδού ή παρά τα όσα διακινούνται στο παρασκήνιο ως διαρροές, θα επιλέξουν την απεμπλοκή, θα φανεί προσεχώς.

Μια πρώτη γεύση ίσως δοθεί σήμερα στην Ολομέλεια όπου αναμένεται να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για το νομοσχέδιο του Προσφυγικού.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα