Τι προσδοκά ο Έλληνας απ' τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία!..

17:44 9/5/2019 - Πηγή: Antinews

Διάβαζα χθες, ετεροχρονισμένα, την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κρήτη (αρχές Μαΐου), σε πεδίο... βολής ιδανικό για τον αντιγραφέα του Ανδρεοπαπανδρεϊκού ύφους και λόγου και εκμεταλλεύσιμο προς άγραν των αφελών ''καταπράσινων'' ψήφων του παλαιού κραταιού ΠΑΣΟΚ, που έφεραν κατ' επανάληψη τον Ανδρέα στην εξουσία.

Τα ''τσιτάτα'' που χρησιμοποιεί είναι χιλιοειπωμένα, αλλά στο στόμα του - θαρρείς

- παίρνουν μια χροιά ιδιαίτερη στην πρόσμειξη του στρεψόδικου χρυσαυγιτισμού μ' έναν ακραία λαϊκιστικό πολιτικό λόγο, που προσαρμόζεται θαυμάσια στην αρχαιοπρεπή ρήση:

''Η τέχνη του αρέσκειν είναι η τέχνη του απατάν''...

Σκέφτομαι συγκριτικά και συνδυαστικά. Σχεδόν ασυναίσθητα, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ιδανικός σοφιστής στην αρχαία Ελλάδα, αφού ξέρει να παρουσιάζει το μαύρο άσπρο και να αντιστρατεύεται - έστω και με ανορθολογικό τρόπο - τη φυσιολογική εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων στη χώρα μας, που κάθε άλλο παρά τον ευνοεί και το ξέρει...

''Τον είχα καταλάβει απ'την πρώτη στιγμή, απ' τα χρόνια της αντιπολίτευσης ακόμα ότι είναι επαγγελματίας πολιτικάντης κι άριστος γνώστης της ψευδολογίας, της έπαρσης και της δολιότητας...'', αναλογίζομαι προβληματισμένη αναγνωρίζοντας την ικανότητά του να στήνει κατ' επανάληψη πολιτικές επιχειρήσεις εξαπάτησης των ευκολόπιστων συμπατριωτών μας...

- Η επόμενη μάχη θα είναι πράγματι κρίσιμη..., ψιθυρίζω με νόημα, καθώς το βλέμμα μου μένει καρφωμένο στις πρώτες κιόλας μπηχτές του (προς τη Ν.Δ) περί offshore και επώασης του ''αυγού του φιδιού'' στην ακροδεξιά μήτρα...

Η φωνή του δικαίου εντός μου παλεύει να ακουστεί αγανακτισμένη. Οι πρόσφατες μνήμες μου μου θυμίζουν πως το υπουργείο Οικονομίας είχε φέρει στα μέσα Μαρτίου (προεκλογικά) έναν νόμο, που περιείχε το άρθρο 40, σύμφωνα με το οποίο θα μπορούσαν να διεκδικούν έργα από το Δημόσιο μια σειρά offshore εταιρειών με έδρα 12 χώρες-φορολογικούς παραδείσους, οι οποίες ήταν αποκλεισμένες στα προ ΣΥΡΙΖΑ χρόνια (Παναμάς, Ολλανδικές Αντίλλες, Αρούμπα, Μονακό, Νήσοι Κουκ, Νιούε, Τόνγκα, Σαμόα, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος, Γκρεναντίνες, Ομοσπονδία Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις)...

- Τι υποκρισία..., τι φαρισαϊσμός..., συλλογίζομαι λυπημένη φέρνοντας συνειρμικά στο μυαλό μου τον πόλεμο-συμπαιγνία του Βαξεβάνη και των κυβερνώντων κατά της Μαρέβα Μητσοτάκη.

Το ενδιαφέρον μου τώρα μετατοπίζεται στην αναφορά του κ. Τσίπρα περί ''αυγού του φιδιού'' (με εμφανή τον υπαινιγμό του στη Χ.Α και το ''ακροδεξιό'' αρχέτυπό της), που κάνει τον νου μου να ταξιδέψει συνειρμικά στο χαρακτηρισμένο απ' τη Δικαιοσύνη ως ''εγκληματική οργάνωση'' κόμμα του Μιχαλολιάκου.

Ένα αέρινο flash back στο παρελθόν με πείθει για τον υποκριτικό αντιφασισμό του κ. Τσίπρα, που θέλει να παρουσιάζεται ως προοδευτικός πολιτικός και διώκτης της Χ.Α: κοινή συμμετοχή ακροδεξιών και Συριζαίων στις πλατείες των αγανακτισμένων, κοινές μάχες για το ''ΟΧΙ'' στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κοινή επιθετική γραμμή Πολάκικης και Κασιδιάρικης πτέρυγας κατά των ''βοθροκάναλων'' της διαπλοκής...

Και ακόμη: περιορισμός της αστυνόμευσης στα Τάγματα Ασφαλείας της Χ.Α, κοινές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης ή εθνικής μνήμης (συνύπαρξη Καμμένου, Βίτσα και 9 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α στη Ρω και το Καστελλόριζο τον Δεκέμβριο του 2016), κοινή απόφαση για ''άνοιγμα των εθνικών θεμάτων'', με πρώτο το Κυπριακό [άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου], περελκυστική πολιτική της κυβέρνησης για καθυστέρηση της δίκης και καταδίκης της ΧΑ ως ηθικού αυτουργού στην υπόθεση της δολοφονίας του Φύσσα.

''Άραγε αυτός ο στρεψόδικος χρυσαυγιτισμός του Τσίπρα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τη 'στρατηγική περικύκλωσης' του Κυριάκου Μητσοτάκη;''αναρωτιέμαι και ο νους μου πηγαίνει αυθόρμητα στη Ν.Δ, που ενίοτε φαίνεται να παρακολουθεί παραζαλισμένη τις πιρουέτες του Τσίπρα, τις οποίες καλύπτει εντέχνως με άρωμα ''προοδευτικό''...

Η μια απ' τις τρεις κινήσεις στρατηγικής του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρόταση μομφής (κίνηση ματ από άποψη τακτικής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με στόχο να τονίσει το πρόβλημα ύφους και αλαζονείας του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζοντας τον κ. Τσίπρα με τον Κρητικό βουλευτή), κατατέθηκε στις 6/5/'19, για να συζητηθεί στη Βουλή την Παρασκευή (10/5/'19), οπότε θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Οι άλλες δυο προσχεδιασμένες κινήσεις της Ν.Δ είναι: η μια αυτή της επιμονής στο στόχο και προγραμματισμό της για τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση με μείωση των φορολογικών συντελεστών (σε αντιδιαστολή με την υπερφορολόγηση της κυβέρνησης).

Και η άλλη, εκείνη που αφορά στην κατάθεση τροπολογίας από τους βουλευτές της Ν.Δ για την κατάργηση του άρθρου που προβλέπει τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από την 1η Ιανουαρίου του 2020, ''ώστε να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει στη Βουλή την ακύρωση ενός μέτρου που είχε υποσχεθεί δημόσια ότι θα ακυρώσει''...

Και εδώ θα ξεσκεπαστεί αναγκαστικά η υποκρισία της κυβέρνησης της Αριστεράς, αφού υπόσχεται 'δώρο' στους συνταξιούχους (αν και ξέρει πως θα τους το δώσει εφάπαξ) την ώρα που - με τη μείωση του αφορολόγητου - τους παίρνει από μισή μέχρι μία σύνταξη μόνιμα''. Κοινώς, θα τους δώσει αντίδωρο στη θέση του καρβελιού που τους πήρε...

Το ζήτημα όμως είναι αν το συνειδητοποιήσουν έγκαιρα αυτήν τη φορά οι ψηφοφόροι και δε γίνουν πάλι αντικείμενα χειραγώγησης απ' τους λαϊκιστές κυβερνώντες και προπάντων τον ''ψεύτη βοσκό'' που έχουν για αρχηγό τους. Αν θα συνειδητοποιήσουν επιτέλους πως το κόμμα που μας κυβερνά τρέφεται απ' τον εθνομηδενισμό, τον νεποτισμό, τον λαϊκισμό, τη σκανδαλολογία και τη διχόνοια αναβιώνοντας τις πιο κακές πρακτικές του πολιτικού παρελθόντος που καταγγέλλει.

Θα μου πει κανείς, και δικαιολογημένα, ότι σήμερα δε βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι στις αρχές τις κρίσης, όμως - πέρα από τη ζημιά των 200 δισ. που προκάλεσε με την έλευσή ο ΣΥΡΙΖΑ - είναι φαρισαϊκό το να σκηνοθετεί από τον Αύγουστο μια ψευδεπίγραφη εικόνα ''καθαρής εξόδου'', αφού όλα τα στοιχεία και η ίδια η καθημερινότητα των Ελλήνων δείχνουν ότι είναι φτωχοί, στην πλειοψηφία τους, αποδυναμωμένοι και ψυχικά αποθαρρυμένοι.

Κι αυτό πρέπει να κοιτάξει ν' αλλάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και να τ' αλλάξει αντικαθιστώντας τον κύκλο ψεμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με τον κύκλο αλήθειας της Ν.Δ. Τους Γραμματείς και Φαρισαίους της πρώτης φοράς Αριστερά με εργάτες και διακόνους της φιλελεύθερης παράταξης.

Να αλλάξει τους Πόντιους Πιλάτους της ''Κυβερνώσας Αριστεράς'', που έχουν αποδείξει πολλάκις την ανευθυνότητά τους με το να ''νίπτουν τας χείρας των'' στα δύσκολα, με τους υπεύθυνους πολιτικούς και τεχνοκράτες που θα είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν το λαό μας στη λύτρωση, μετά τη δεκαετή σχεδόν πορεία προς τον Γολγοθά του...

Να αντικαταστήσει τον νεποτισμό με την αξιοκρατία, την αδράνεια με την κινητικότητα, τη δράση και τη δημιουργικότητα, την έγγραφη γραφειοκρατία με την ηλεκτρονική (ψηφιακή) και την έλλειψη κινήτρων με την κλιμακούμενη κινητροδότηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τις υπάρχουσες αριστερές ιδεοληψίες σε θέματα παιδείας υγείας και δημόσιας διοίκησης, με τις σύγχρονες, ευρωπαϊκές ιδέες που ευνοούν το αρμονικό πάντρεμα του παλιού με το καινούριο, του δημόσιου με το ιδιωτικό, του παραδοσιακού με το νεωτεριστικό.

Να αντικαταστήσει το ψέμα με την αλήθεια, την παροχολογία και το πελατειακό κράτος με την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες για όλους, την ανισότητα με την ισότητα, τη ''διαρροή εγκεφάλων'' με ένα σχέδιο επανένταξή τους στον παραγωγικό ιστό της πατρίδας μας, την απουσία σχεδίου ανάπτυξης με ένα ευρύτερο αναπτυξιακό πλάνο θετικού ''αφηγήματος'' και προοπτικής σε επίπεδο χώρας.

Θα πρέπει ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αλλάξει και την εδραιωμένη αντίληψη που υπάρχει στην κοινωνία ότι ''δε βρίσκεις δουλειά χωρίς μέσον'', παίρνοντας μέτρα που θα την πείσουν για το αντίθετο, επί τη βάσει της καθιέρωσης ενός έγκυρου κι ακομμάτιστου ΑΣΕΠ στο δημόσιο (για τις προσλήψεις σε δημόσιους οργανισμούς) και μηχανισμών σύγχρονης αναπτυξιακής πολιτικής εγχώριων και ξένων επενδύσεων, στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι θα δώσουν το φιλί της ζωής στο θέμα της ανεργίας.

Ένα μεγάλο στοίχημα, άλλωστε, του Αρχηγού της Ν.Δ είναι η αντικατάσταση της ''επένδυσης'' στον κρατισμό με την ''επένδυση'' στον φιλελευθερισμό της οικονομίας, της υγείας και της παιδείας, όπου θα πρέπει να προωθηθεί με ταχείς ρυθμούς - όπως προείπα - η σύζευξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο φορέα.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας καλείται να δημιουργήσει μηχανισμούς για την αξιοποίηση και ανάδειξη των ταλέντων που θα δώσουν ώθηση σε κάθε φορέα παραγωγής της χώρας μας, υλικής και πνευματικής, ώστε να μην καταφεύγουν αυτά στο εξωτερικό για να ευδοκιμήσουν. Με τον τρόπο αυτό θα κάνει πράξη και την επένδυσή του στην αριστεία δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρο στους μαθητές να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο ξέροντας ότι θα αξιοποιηθούν όταν θα βγουν στην αγορά εργασίας.

Ο Έλληνας περιμένει ακόμη από τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντικαταστήσει την αποεθνικοποίηση κι αποθρησκευτικοποίηση του κράτους με την αποκατάσταση των εθνικών και θρησκευτικών μας συμβόλων. Και - ως προς το θέμα που τον πονάει, το εθνικό - επειδή, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, ισχύουν αμετάκλητα τα παρακάτω [«δεν επιτρέπεται καμία τροποποίηση της Συμφωνίας και ορίζεται αυτή ως τελική και δεσμευτικό το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ»] - ας προσπαθήσει τουλάχιστον να κατοχυρώσει τις αναγκαίες δικλείδες ασφαλείας που θα σβήσουν τα αλυτρωτικά όνειρα των Σκοπιανών και των ξένων κηδεμόνων τους για μελλοντική επανένωση των τριών ''Μακεδονιών'' σε μια ενιαία κι αυτόνομη ''Μακεδονία''.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στο λαό μας ανάσταση, αλλά επέτεινε τον γολγοθά του. Ας ελπίσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποδείξει στην πράξη το αναστάσιμο μήνυμα που ήδη προαναγγέλλει σαν σημείο εκκίνησης μιας διαφορετικής συλλογικής πορείας, η οποία θα οδηγήσει στην ανόρθωση της πατρίδας μας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
νεα δημοκρατια, νέα, αλέξης τσίπρας, τσιπρας, κρητη, μαΐου, ΠΑΣΟΚ, ελλαδα, offshore, συριζα, βαξεβανης, flash, συμμετοχή, καμμενος, νους, ματ, βουλη, ψηφοφορία, δραση, ηλεκτρονική, ΑΣΕΠ, ανάσταση, σταση εργασιας, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, αγανακτισμενοι πολιτες, κυπρος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, αλλαγη ωρας 2013, αφορολογητο 2020, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, βουλευτες, χωρες, ηλεκτρονική, το θεμα, δουλεια, εδρα, θεμα, ονειρα, πλαισιο, ψεμα, ωθηση, ωρα, flash, αγορα, αγορα εργασιας, αδρανεια, αρθρο, ανάσταση, αρχαια, αρωμα, βλεμμα, βρισκεις, δημοσιο, διχονοια, δωσει, εγγραφη, υπαρχει, ελλειψη, εργα, ενιοτε, εξελιξη, τεχνη, ζημια, ζωης, ιδεες, ιδια, υποθεση, η φωνη, εικονα, ομιλια, ισες ευκαιριες, κομμα, λυπημενη, λουκια, λυτρωση, λογο, μαυρο, ματ, μητσοτακης, μητρα, μειωση, μονακο, μυαλο, νοημα, παντα, πεδιο, ρηση, προσληψεις, ποναει, συνταξη, σειρα, συμμετοχή, στομα, συζευξη, σχεδιο, ταγματα ασφαλειας, φιλι, φορολογικη, φωνη, φορα, ψηφοφορία, αρχαια ελλαδα, ασπρο, μπηχτες, εμφανισεις, ενωση, εθνικο, χωρα, ιδανικο, υπουργειο, χροια, κυριακου, νους, offshore, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα