Τη χειρότερη εκπαίδευση έχει η Ελλάδα

10:56 9/5/2014 - Πηγή: Antinews

Στην τελευταία θέση της κατάταξης στην Ευρώπη και στην 33η στον κόσμο βρίσκεται το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, σύμφωνα με την παγκόσμια λίστα του εκδοτικού οίκου Pearson για λογαριασμό του ιδρύματος Economist Intelligence Unit.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στη δεύτερη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και έκτο στην παγκόσμια κατάταξη. Η Νότια Κορέα βρίσκεται στην κορυφή, με τρεις

άλλες χώρες της Ασίας και τη Φινλανδία να συνθέτουν την πρώτη πεντάδα. Οι ταξινομήσεις αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και διεθνείς σχολικές εξετάσεις. Ο διευθύνων σύμβουλος του Pearson John Fallon τόνισε την οικονομική σημασία για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και των δεξιοτήτων.

Αυτές οι τελευταίες διεθνείς συγκρίσεις υπογραμμίζουν την επιτυχία των ασιατικών εκπαιδευτικών συστημάτων, με τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ στην Κίνα να έχουν τις υψηλότερες επιδόσεις. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται στην έκτη θέση, πίσω από τη Φινλανδία στην Ευρώπη και μπροστά από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η Φινλανδία, η οποία στο παρελθόν ήταν στην πρώτη θέση, έχει κατρακυλήσει στην πέμπτη και υπήρξε μια ευρύτερη πτωτική τάση για ορισμένες σκανδιναβικές χώρες. Επίσης καταγράφεται η άνοδος της Πολωνίας, η οποία έχει αναγνωριστεί για τη μεταρρύθμιση του μετα-κομμουνιστικού εκπαιδευτικού της συστήματος και βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα.

Αυτές οι κατατάξεις βασίζονται σε ένα σύνολο διεθνών εξετάσεων και στοιχείων για την εκπαίδευση, όπως τα τεστ Pisa του ΟΟΣΑ και δύο μεγάλες αμερικανικές μελέτες, η μελέτη «Τάσεις στα Διεθνή Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες» και η μελέτη «Πρόοδος στη Διεθνή Ανάγνωση και Γραφή». Περιλαμβάνουν, επίσης, τα ποσοστά αποφοίτησης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μια άλλη ανάλυση που συνοδεύει την κατάταξη δείχνει ότι η επιτυχία από τις κορυφαίες σε επιδόσεις ασιατικές χώρες αντανακλά μια κουλτούρα στην οποία οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία είναι απολύτως σεβαστά και «καθηγητές, μαθητές και γονείς, όλοι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εκπαίδευση».

ΗΕλλάδαβρίσκεταιστηνχαμηλότερηκατάταξητηςΕυρώπης, μαζίμεκάποιεςαναδυόμενεςοικονομίεςόπωςηΙνδονησία, τοΜεξικόκαιηΒραζιλία.

Αυτές είναι οι 20 χώρες με την καλύτερη εκπαίδευση, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα:

1 . Νότια Κορέα
2 . Ιαπωνία
3 . Σιγκαπούρη
4 . Χονγκ Κονγκ
5 . Φινλανδία
6 . Ηνωμένο Βασίλειο
7 . Καναδάς
8 . Ολλανδία
9 . Ιρλανδία
10 . Πολωνία
11 . Δανία
12 . Γερμανία
13 . Ρωσία
14 . Ηνωμένες Πολιτείες
15 . Αυστραλία
16 . Νέα Ζηλανδία
17 . Ισραήλ
18 . Βέλγιο
19 . Τσεχική Δημοκρατία
20 . Ελβετία

http://www.bbc.com/news/business-27314075

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα