Θεσσαλονίκη: Παρουσία Παυλόπουλου η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Με την στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και του υπουργού εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου, κορυφώθηκαν στην Θεσσαλονίκη στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ηρωική επέτειο του «ΟΧΙ».

Νωρίτερα, ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού. Μετά το τέλος της παρέλασης ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Παπαγεωργίου,

και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Στη φετινή παρέλαση εκτός από τα πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, παρήλασαν Κύπριοι ανάπηροι πολέμου (από την εισβολή του '74) μαζί με στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ της ίδιας περιόδου.

Παρών στις εκδηλώσεις και την παρέλαση ήταν και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας

[photo_0]

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο υπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευματων, Νικος Φίλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιωργος Καμίνης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των κομμάτων και της εκκλησίας.

Στην παρέλαση συμμετείχαν φέτος όλα τα σχολεία της Α' Αθηνών, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, καθώς ,επίσης ,και το σώμα Ελλήνων προσκόπων και οδηγισμού και ομάδα των special Olympics.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτειακής ,πολιτικής και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νικος Φίλης επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

Πηγή:imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα