Θέλει αρετή και τόλμη η πατρίδα

13:43 1/2/2018 - Πηγή: Antinews

To συλλαλητήριο είναι εδώ και είναι γεγονός, παρά τις προσπάθειες εκφοβισμού του κόσμου που θέλει να κατέβει στο Σύνταγμα.

Απ’ ότι μαθαίνουμε, διοργανωτές της συγκέντρωσης είναι κατά κύριο λόγο οι Παμμακεδονικές οργανώσεις, κάποιοι μεμονωμένοι φορείς, και κάποιοι όχι ιδιαίτερα γνωστοί δημοσιογράφοι ή επιχειρηματίες.

Μεταξύ αυτών, που πρωτοστάτησαν και στο πρώτο συλλαλητήριο, είναι όντως και ορισμένα ακροδεξιά «μπουμπούκια» που κάποτε ήταν αγκαλιά με τους Χρυσαυγίτες και τώρα βρήκαν εθνικιστική

πόρτα για να τρουπώσουν. Κάποιοι από αυτούς που αμαυρώνουν το νόημα της εκδήλωσης και το μήνυμα που πρέπει να σταλεί.

Αυτό το μήνυμα δεν μπορεί να ξεφεύγει από τα όρια της αστικής, φιλελεύθερης δημοκρατίας. Δεν μπορεί να είναι κραυγές κατά των πολιτικών, να χαρακτηρίζονται συλλήβδην προδότες, να ξεκινήσουμε ένα νέο γύρο εθνολαϊκίστικων λόγων, μουντζώματα στη Βουλή, απειλές για κρεμάλες κι άλλα τέτοια.

Αυτά τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος κι άρπαξαν την εξουσία, δεν μπορούν να ξαναγίνουν αποδεκτά. Όπως δε γίνεται αποδεκτή και η συμπεριφορά του στρατηγού Φράγκου ο οποίος στη Θεσσαλονίκη «ξέφυγε» εντελώς, ίσως γιατί το μπαλκόνι με τόσο κόσμο τρελαίνει τον άνθρωπο.

Με απλά λόγια, το συλλαλητήριο της Κυριακής και κάθε άλλο μετά από αυτό δεν μπορεί να μετατραπεί σε φασιστικό σόου όπου κάποιοι θα παρασύρουν τις χιλιάδες και θα χαθεί το πραγματικό νόημα.

Πρέπει να είναι μια συγκέντρωση μεγάλη, με τις ελληνικές σημαίες της, με την ενότητα του κόσμου, με τις ομιλίες που θα ενώνουν στο κοινό καλό και στη βασική επιδίωξη.

Δεν μπορεί να έχουμε προσωπικά σόου, ούτε να αφήσουμε τους Χρυσαυγίτες ή κάθε άλλο πολιτικό νούμερο να καπηλευτεί το αγνό πατριωτικό συναίσθημα των πολιτών.

Αλλά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πρέπει και η Νέα Δημοκρατία να προστατεύσει το συλλαλητήριο . Όπως και τα άλλα κόμματα που συμφωνούν με αυτό αλλά δεν μπορούμε π.χ. να περιμένουμε πολλά από τον Καμμένο.

Η ΝΔ έπρεπε, εξαρχής,εφόσον συμφωνούσε ότι οι συγκεντρώσεις εξυπηρετούν την πατρίδα, να βγει μπροστά κι όχι να κρύβεται ούτε να περιμένει την επιτυχία του συλλαλητηρίου για να βγάλει ανακοινώσεις με τις οποίες θα εκθειάζει το αυθόρμητο λαϊκό κίνημα. Αυτό πρέπει να κάνουν τα μεγάλα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία.

Να απομονώσει τους ακροδεξιούς και να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις, κι όχι να χαρίζει το πατριωτικό μέτωπο στον κάθε τρελαμένο Χρυσαυγίτη, εθνικιστή ή στρατό.. λο. Έτσι χτίζονται τα μεγάλα κόμματα, με οράματα, με ιδέες που υπηρετούνται στο πεζοδρόμιο κι όχι σε κλειστά γραφεία ή στα μπαράκια πέρι της πλατείας Κολωνακίου.

Θέλει αρετή και τόλμη η πατρίδα, κάποια στιγμή πρέπει να το καταλάβουν καλά και στην Πειραιώς. Και για να δούμε: Ποιοι θα πάνε στο συλλαλητήριο; Εντάξει, η Ντόρα δε θα πάει για να μην της κόψει το λεμονάτο. Ο Κυριάκος θα πάει; Ο Καραμανλής θα πάει; Οι άλλοι βουλευτές θα βρίσκονται στο… εξωτερικό όπως ο Πάνος Καμμένος;

Είναι εύκολο να κρύβεσαι στις μεγάλες στιγμές και να καρπώνεσαι αργότερα τα κέρδη. Κάποια στιγμή όμως σε παίρνει χαμπάρι ο κόσμος. Άσε που δεν είναι ώρα να παραδώσουμε τη χώρα ξανά στους λαϊκιστές.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα