Θάνατος Κατσίφα: Συνέραψαν τα τραύματα, έπλυναν τη σορό – Τι είδε ο ιατροδικαστής

Για μόλις πέντε λεπτά επέτρεψαν οι αρχές της Αλβανίας να δει την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης. Αίσθηση προκαλεί πως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος δικηγόρος της οικογένειας, η σορός είχε πλυθεί και τα τραύματα είχαν ήδη συρραφεί όταν έφτασε εκεί ο ιατροδικαστής.

Κατά τον κ. Γιοβανόπουλο, η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα έφερε δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, στην καρδιά και δεν φαίνεται να πυροβολήθηκε εξ επαφής. Επίσης δεν φέρει τραύματα στα πόδια.

Ο Ελληνας ιατροδικαστής κ. Θ.Βουγιουκλάκης είδε τη σορό του Κωνσταντίνου

Κατσίφα για μόλις πέντε λεπτά και το μόνο που πρόλαβε να διαπιστώσει ήταν ότι τα τραύματα έχουν συρραφεί και το πτώμα έχει πλυθεί χωρίς να μπορεί να βγάλει σωστά και χρήσιμα συμπεράσματα. Δεν διαπιστώθηκε εξ επαφής πυροβολισμός. Δεν διαπιστώθηκε κανένα τραύμα στα πόδια από την μακροσκπική εξέταση, κάτι που ίσως αποδείκνυε πως οι Αλβανοί αστυνομικοί θα είχαν κάνει προσπάθεια να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναλαμβάνει να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς από το χωριό Βουλιαράτες. Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία για την υπόθεση θανάτου του 35χρονου ομογενούς διαβιβάστηκε στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, στην οποία προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο Κων. Κατσίφας είχε ελληνική υπηκοότητα. Να σημειωθεί πως η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.

Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα.

Η ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα εκλήθη στο αλβανικό ΥΠΕΞ για τον Κατσίφα

Ραγδαία κλιμάκωση των ελληνοαλβανικών διμερών σχέσεων προκαλεί ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εκλήθη την Τρίτη το βράδυ η ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα Ελένη Σουράνη, με αφορμή την υπόθεση του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, στην πρέσβειρα ανακοινώθηκε η «ξεκάθαρη θέση των Αλβανικών αρχών όσον αφορά το εν λόγω θέμα». Το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «στην πρέσβειρα ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την Αλβανική Εισαγγελία». «Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας» τονίζεται.

«Το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση και αποφυγή πολιτικών και διπλωματικών παρεξηγήσεων για το θέμα αυτό, εξασφαλίζοντας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ελληνικής ιθαγένειας χωρίς διακρίσεις» προσθέτουν τα Τίρανα.

Η αντίδραση της αλβανικής κυβέρνησης έρχεται με την είδηση ότι έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του ομογενούς θα διεξαγάγουν και οι ελληνικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Αλβανίδα πρέσβειρα στην Αθήνα κλήθηκε τη Δευτέρα στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου τής ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τη δολοφονία του ομογενούς στο Αργυρόκαστρο.

Ας σημειωθεί ότι ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, ανέφερε ότι ο έλληνας ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης είδε τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα για μόλις πέντε λεπτά, και το μόνο που πρόλαβε να διαπιστώσει ήταν ότι τα τραύματα έχουν συρραφεί και το πτώμα έχει πλυθεί, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν πιθανά ίχνη που θα μπορούσε να ρίξει φως στις συνθήκες δολοφονίας του 35χρονου.

Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Αρμόδια και η ελληνική Δικαιοσύνη θα είναι για το περιστατικό στους Βουλιαράτες όπου ο ομογενής, Κωνσταντίνος Κατσίφας, άφησε την τελευταία του πνοή από πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Σύμφωνα με το lawandorder.gr, η δικογραφία για την υπόθεση θανάτου του 35χρονου ομογενούς διαβιβάστηκε στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε ελληνική υπηκοότητα.

Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα.

Ανασφάλεια στην Oμογένεια μετά τον θάνατο του Κατσίφα

Πένθος στους κόλπους της Ομογένειας στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας, που «βράζει» τις τελευταίες ώρες για την υπόθεση θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στους Βουλιαράτες, την ημέρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Μια υπόθεση που (τουλάχιστον) για την ώρα παραμένει «σκοτεινή», αφού οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο 35χρονος Ελληνας ομογενής από τους Αλβανούς αστυνομικούς παραμένουν αδιευκρίνιστες, προκαλώντας διπλωματική ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ, ενώ αυξάνονται τα αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας για «την επόμενη ημέρα» στους κόλπους της Ομογένειας.

Οι ομογενείς αντιδρούν στη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα περί «εξτρεμιστικής τρέλας», κάνουν λόγο για «εν ψυχρώ εκτέλεση» και καταγγέλλουν την αλβανική πλευρά για προσπάθειες «αφανισμού της μειονότητας».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα