Θα τρελαθούμε; Ο Πούτιν “δυστυχισμένος και με ομοφυλοφιλικές τάσεις;”

Ο Πούτιν «τραυματισμένο» ορφανό με ομοφυλοφιλικές τάσεις; Κι όμως, ένα νέο βιβλίο τον περιγράφει ακριβώς έτσι.

Για τους οπαδούς του, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο σωτήρας της χώρας του. Για τους αντιπάλους του, είναι κάτι περισσότερο από ένας αδυσώπητος τύραννος. Στα διπλωματικά δίκτυα του Wikileaks τον παρομοιάζουν με τον Μπάτμαν. Το επιχειρηματικό περιοδικό Forbes μόλις τον επέλεξε ως έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον πλανήτη. Ωστόσο, υπάρχει και κάτι που το ισχυρίζονται για πρώτη φορά: ότι ο κυβερνήτης της μεγαλύτερης χώρας του κόσμου, με τους 143 εκατομμύρια κατοίκους, τα πυρηνικά όπλα και τις τεράστιες ποσότητες φυσικών πόρων, είναι στην πραγματικότητα ένας αδύναμος.

Ο 42χρονος πολιτικός επιστήμονας Στάνισλαφ Μπελκόφσκι από τη Μόσχα ισχυρίζεται ακριβώς αυτό στο νέο του βιβλίο, του οποίου ο υπότιτλος υπόσχεται «όλη την αλήθεια για τον Πούτιν». Οι Ρώσοι εκδότες μένουν μακριά από το σκανδαλώδες έργο και ο Μπελκόφσκι εμφανιζόταν ξανά και ξανά με τους αναιδείς και σκανδαλώδεις ισχυρισμούς του σχετικά με τον Πούτιν. Κάποιοι πιστεύουν ακόμη ότι ο ρεπόρτερ προστατεύεται από υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών .

Ο Μπελκόφσκι, ο αρθρογράφος-σταρ ενός μοσχοβίτικου ταμπλόιντ, πιστεύει ότι το κλειδί για την κατανόηση του Πούτιν βρίσκεται στην δυστυχισμένη παιδική του ηλικία. «Ο μικρός Βλαντιμίρ, ο οποίος μεγάλωσε ουσιαστικά χωρίς πατέρα και χωρίς την αγάπη και τη φροντίδα των γονέων του, ήταν ένας μονόχνοτο, σκοτεινό παιδί» έγραψε ο πολιτικός επιστήμονας. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή των γεγονότων, ο Πούτιν γεννήθηκε από έναν αλκοολικό πατέρα, δύο χρόνια πριν από την επίσημη ημερομηνία γέννησής του. Η μητέρα του είχε μετακομίσει στη Γεωργία με τον Βλαντιμίρ μόνο για το παιδί. Ο Μπελκόφσκι δεν είναι σε θέση να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, με έγγραφα από το μητρώο των γεννήσεων. Αντ ‘αυτού, μιλάει απειλητικά για το μυστηριώδη θάνατο ενός γνωστού δημοσιογράφου ο οποίος είχε προσπαθήσει να διαλευκάνει το μυστήριο γύρω από τη γέννηση του Πούτιν πριν σκοτωθεί κατά την πτώση ενός ιδιωτικού αεροσκάφους. Σύμφωνα με τον Μπελκόφσκι, ο Πούτιν έχει περάσει ολόκληρη την ενήλικη ζωή του στην αναζήτηση ενός υποκατάστατου της οικογένειας. Στον Μπόρις Γέλτσιν είδε έναν θετό πατέρα και στον ολιγάρχη και ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας Ρομάν Αμπράμοβιτς, ένα ορφανό, είδε το υποκατάστατο ενός αδελφού.

Ο Πούτιν αποφεύγει τους ανθρώπους

Επιπλέον, γράφει ο Μπελκόφσκι, ο Πούτιν ήταν ένας ιδιαίτερα μοναχικός πολιτικός, ο οποίος σχεδόν εξωθήθηκε στην Προεδρία, πιέστηκε να λάβει αποφάσεις και προτιμούσε να περνά τον ελεύθερο χρόνο του με ζώα, φοβούμενος τους ανθρώπους. Οι πολύ μάτσο φωτογραφίες που δείχνουν τον Πούτιν να πετούν με ανεμόπτερο δίπλα σε ερωδιούς ή να ποζάρει με τίγρεις που υποτίθεται τι αναισθητοποίησε, δεν αποτελούν μέρος μιας κυνικής εκστρατεία δημοσίων σχέσεων, αλλά μάλλον ρίχνουν μια βαθιά ματιά στην ψυχή του προέδρου, υποστηρίζει. «Εκεί βρίσκεται ο πραγματικός Πούτιν» γράφει ο Μπελκόφσκι. «Εδώ έχουμε τους καλύτερους φίλους του Βλαντιμίρ: το Λαμπραντόρ Κόνι και τον βουλγαρικό ποιμενικό Μπάφι, τους μόνους συγκάτοικούς του στην προεδρική κατοικία».

Αυτό είναι φθηνή ψευδο – ψυχολογία. Αλλά οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών , διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες της Ρωσίας ενδιαφέρονται για δύο συγκεκριμένα μέρη των θεωριών του Μπελκόφσκι: τον υποτιθέμενο μυθικό πλούτο του Πούτιν και τη σεξουαλική ζωή του. Σύμφωνα με τον Μπελκόφσκι, η υποτιθέμενη σχέση του Πούτιν με την όμορφη πρώην αθλήτρια της γυμναστικής και Ολυμπιονίκη Αλίνα Καμπάεβα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια εφεύρεση των συμβούλων δημοσίων σχέσεών του. Έφτιαξαν μια μάτσο και σέξι εικόνα του Πούτιν προκειμένου να συγκαλύψουν, όπως εικάζει ο Μπελκόφσκι, ότι γι’ αυτόν «το σεξ και η σεξουαλική ζωή είναι κάτι εντελώς ξένο».

Μια φωτογράφιση του 2007 στην οποία προφανώς καθιερώθηκε η φήμη του Πούτιν ως «γκέι σύμβολο» υποτίθεται ότι είναι τα αποδεικτικά στοιχεία γι’ αυτές τις γκέι εικασίες, καθώς ότι ήταν μια «πραγματικά ερωτική φωτογράφιση, με το Πούτιν και τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό τόπλες, να κρατούν καλάμια ψαρέματος στα χέρια τους». Ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε κατηγορηματικά αυτή την κατηγορία, όπως ακριβώς και τις εικασίες για τον πλούτο του ή την πλαστογράφηση της ημερομηνίας γέννησής του. «Οι παρατηρήσεις του Μπελκόφσκι δεν έχουν βάση, ή όπως το λέμε στη Ρωσία, είναι σκουπίδια», είπε ο Πεσκόφ.

Ο Μπελκόφσκι, που φαίνεται να γνωρίζει ότι ισορροπεί επικίνδυνα σχετικά με τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του επικεφαλής του Κρεμλίνου, γράφει, ότι «για τους δικηγόρους που με διαβάζουν, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μία καλτ μορφή ανάμεσα στους ομοφυλόφιλους δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι ομοφυλόφιλος και ο ίδιος».

Ο Μπελκόφσκι αφιερώνει επίσης πολλές σελίδες στην ιδιωτική ζωή των δύο θυγατέρων του Πούτιν, τη 28χρονη Μαρίγια και την 27χρονη Εκατερίνα, τι οποίες ο πρόεδρος πάντα προσπαθούσε να προστατεύσει από τη δημοσιότητα. Η Μαρίγια ήταν ερωτευμένη με έναν Ολλανδό αρχιτέκτονα. Όταν βρέθηκε σε ένα χαντάκι από την θωρακισμένη αυτοκινητοπομπή ενός τραπεζίτη της Μόσχας, χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά για να συλληφθούν οι δράστες. Ο διοικητής αυτής της επιχείρησης -αστραπή έγινε κατόπιν υπουργός Εσωτερικών από τον Πούτιν, ενώ ο τραπεζίτης, ο οποίος καταδικάστηκε αμέσως σε επτά χρόνια φυλάκιση, τώρα «έχει την κατάλληλη ευκαιρία να προβληματιστεί σχετικά με τον ήσυχο Ολλανδό αρχιτέκτονα» έγραψε ο Μπελκόφσκι.

Πολυτελής βίλα στη Μαύρη Θάλασσα

Η δεύτερη κόρη του Πούτιν, Εκατερίνα, ζει μαζί με τον γιο του Νικολάι Σαμάλοφ, επί χρόνια φίλο του Πούτιν. Ο Σαμάλοφ είναι γνωστός στους γερμανο-ρωσικούς επιχειρηματικούς κύκλους ως ο διαμεσολαβητής μεγάλων συμφωνιών μεταξύ των ρωσικών αρχών και της Δύσης, κερδίζοντας τα χρήματα του από συμφωνίες στον ιατρικό κλάδο.

Στο τέλος του 2010, ένας από τους συνεταίρους του Σαμάλοφ ισχυρίστηκε σε μια ανοικτή επιστολή προς τον τότε Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ότι κοντά στο Σότσι, την πόλη όπου θα γίνουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το επόμενο έτος, ένα παλάτι που κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χτιζόταν «για ιδιωτική χρήση του Πούτιν». Ισχυρίστηκε ότι ο Σαμάλοφ χρηματοδότησε την κατασκευή ως ένα είδος θεματοφύλακα για τον Πούτιν. Ο εκπρόσωπος του Πούτιν απάντησε αμέσως, λέγοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν είχε καμία σχέση με το υπέροχο κτίριο της Μαύρης Θάλασσας. Ο Μπελκόφσκι ισχυρίζεται τώρα ότι το ανάκτορο προορίζεται για την κόρη του Πούτιν Εκατερίνα και τον σύζυγό της, τον γιο του Σαμάλοφ. Ο Σαμάλοφ δήλωσε ότι η εταιρεία του δεν σχολιάζει ιδιωτικές υποθέσεις.

Η φαντασία και η αλήθεια συμβαδίζουν στο βιβλίο του Μπελκόφσκι. Όταν γράφει για τις φήμες ότι ο Πούτιν ήταν σοβαρά άρρωστος στην αλλαγή του αιώνα, δηλώνει ότι μεθυσμένα μέλη της σωματοφυλακής του προέδρου υποστήριξαν αυτή τη θεωρία. Υποτίθεται ότι είπαν στον Μπελκόφσκι ότι ο πρόεδρος μερικές φορές αντικαθίσταται από σωσίες του για «να κρύψει τις χρόνιες ασθένειές του και τα προβλήματα υγείας του».
Ο Μπελκόφσκι κατάφερε να βγει αλώβητος μετά από τη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt το 2007, στην οποία κατηγορούσε τον Πούτιν ότι επωφελήθηκε από εταιρικές επενδύσεις αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το βιβλίο του Μπελκόφσκι δεν αποκαλύπτει μάλλον την αλήθεια για τον Πούτιν, αλλά για το σύστημα Πούτιν: οι πληροφορίες και η παραπληροφόρηση συγχωνεύονται άψογα. Οι διαβεβαιώσεις όσων βρίσκονται στην εξουσία δεν έχουν επηρεάσει έναν υποψιασμένο λαό εδώ και πολύ καιρό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι θεωρίες συνωμοσίας ανθούν και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ρώσοι θεωρούν ότι σχεδόν τα πάντα είναι δυνατά, ανεξάρτητα από το πόσο παράλογα φαίνονται. Ο Μπελκόφσκι μπορεί να θεωρηθεί είτε λίγο τρελός είτε ένας επαγγελματίας εκμεταλλευτής, του οποίου «οι δηλώσεις είναι πάντα καλοπληρωμένες από κάποιον εκ των προτέρων», όπως το έθεσε ένας άλλος πολιτικός επιστήμονας.

http://www.spiegel.de/international/europe/new-book-on-vladimir-putin-claims-russian-president-flees-from-people-a-936801.html

Keywords
πουτιν, ντμίτρι μεντβέντεφ, ριο 2016, die welt, wikileaks, αντ, μυστήριο, ρωσία, σημαίνει, εταιρεία, http, spiegel, html, υπουργειο εσωτερικων, wikileaks greece, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, ημερομήνια, δυνατα, γκει, ρωσία, αντ, ζωα, λαμπραντορ, μητερα, σταρ, φημες, φωτογραφιες, ψυχολογια, people, αγαπη, αγωνες, ασθενειες, βιλα, βιβλιο, βρισκεται, γεωργια, δηλωσεις, διοικητης, δικτυα, εγινε, εγγραφα, ευκαιρια, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκστρατεια, επενδυσεις, επτα, εσωτερικων, εταιρεία, ετος, εφημεριδα, ζωη, ειδος, ηλικια, υπηρεσιες, θεωριες, θεωρια, εικονα, ησυχο, κτιριο, μακρια, ματια, μπατμαν, μυστήριο, μονακο, μορφη, μοσχα, ρεπορτερ, ντμίτρι μεντβέντεφ, παντα, ομορφη, ουσιαστικα, παιδι, προβληματα, ψυχη, σελιδες, συγκεκριμενα, συζυγο, σοτσι, τοπλες, εικασιες, φαντασια, φαινονται, φημη, φορα, αρρωστος, book, die welt, γερμανο, ιατρικο, ιδιαιτερα, μεθυσμενα, πληροφοριες, president, putin, ρωσοι, σημαίνει, spiegel, τρελος, υγειας, υπεροχο, χερια
Τυχαία Θέματα