Θα τολμήσει να δώσει «σανίδα σωτηρίας» στον Τσίπρα ο Μητσοτάκης;

Δεν υπάρχει μέρα που να μην περνά και στην οποία ο Λεβέντης να μην ζητά οικουμενική κυβέρνηση. Κι όταν δεν το κάνει αυτός το κάνει η Φώφη Γεννηματά, ο Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ ή ακόμη και το Ποτάμι.

Γενικώς υπάρχει μια τάση στα μικρά κόμματα να μιλούν για εθνική ευθύνη και να ζητούν να καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι κι όπου πάει. Αν το έβλεπε κανείς στενά πατριωτικά θα έλεγε: «Μα αυτή είναι η ενδεδειγμένη

λύση για να πάει μπροστά ο τόπος. Να καθίσουν όλοι μαζί, να βρουν λύσεις και να προχωρήσει η Ελλάδα σε ένα άλλο στάδιο από το να σέρνεται».

Θα ήταν έτσι αν δεν υπήρχε και η καθαρή λύση των εκλογών, αυτή που δίνει ο λαός σε περίπτωση αδιεξόδων. Θα μπορούσε να είναι η οικουμενική κάτι σωστό αν δεν την είχαμε δοκιμάσει στην Ελλάδα και δεν είχαμε αποτύχει. Επίσης, αν με τον τρόπο αυτό δεν σωζόταν αυτή η κυβέρνηση, η χειρότερη της ιστορίας.

Αν υπάρξουν νέα αδιέξοδα, αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, που πολλοί το προβλέπουν, τότε η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Η οικουμενική είναι μια ανοησία που θα διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και θα καταστρέψει τη Νέα Δημοκρατία. Γι’ αυτό δεν πρέπει να τη δεχθεί με τίποτε ο Κυριάκος, εκτός κι αν θέλει να καταστραφεί πολιτικά. Ομοίως και δεν πρέπει να αποδεχθεί ποτέ τη συνεργασία με τον Τσίπρα, κάτι που θα ήταν εγκληματικό για τη δεξιά παράταξη.

Πέραν των μικρών κομμάτων που θα πάρουν κανένα υπουργείο ή υφυπουργείο, θα κάνουν κανένα ρουσφέτι και θα πάρουν και καμιά ψήφο παραπάνω, στην οικουμενική ο ΣΥΡΙΖΑ θα «γλεντήσει». Κατ’ αρχάς θα βρει τους συνενόχους που ψάχνει εδώ και καιρό. Δεν είναι και λίγο να υπογράφει μαζί με σένα κι άλλο… κορόιδο. Άλλο που δεν θέλει ο Τσίπρας να βάλει τον Μητσοτάκη στο παιχνίδι και να γίνουν συνέταιροι στο έγκλημα κατά της χώρας.

Κατά δεύτερο, ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που διαλύεται και δεν θέλει με τίποτε εκλογές θα παρακαλάει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό θα διασωθεί και θα διατηρήσει την εξουσία του και το πάνω χέρι. Ο Τσίπρας δεν θέλει με τίποτε να αλλάξουν οι συσχετισμοί της παρούσας Βουλής γιατί ξέρει ότι έτσι θα έχει δύναμη για άλλα τρία χρόνια.

Το βασικότερο: Η ήττα που θα υποστεί η ΝΔ και ο Κυριάκος σε μια τέτοια πιθανότητα. Κατ’ αρχάς θα ακυρωθεί η στρατηγική που ξεκίνησε εδώ και μήνες, δηλαδή να ζητά εκλογές ως τη μόνη λύση για τον τόπο. Κατά δεύτερον, το να κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι με τον εχθρό, με τον υβριστή με τον εγκληματία της χώρας σου, σε καθιστά άμεσο συνεργό του. Αν συμβεί αυτό τότε ο Μητσοτάκης απλά δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός ή αν γίνει θα είναι για λίγο.

Γιατί γράφουμε όλα αυτά αφού δεν έχει υπάρξει καμιά πολιτική εξέλιξη; Διότι ακούγεται παρασκηνιακά ένα τέτοιο σενάριο. Το διακινούν όχι μόνο τα μικρά κόμματα αλλά και βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, κάποιοι που δεν έχουν πρόβλημα να βρεθούν ομοτράπεζοι. Συριζαίοι, ψεκασμένοι, Νεοδημοκράτες σε μια μεγάλη πολιτική αγκαλιά υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου που είναι τόσο ψυχοπονιάρης και πατριώτης που θα έκανε τα πάντα για να… σωθεί η χώρα.

Ας μην τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο όταν έρθει η ώρα του αδιεξόδου, γιατί θα έρθει και αυτό. Η μόνη πολιτική αλλαγή που μπορεί να γίνει είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί στη Βουλή, κατά τη βούληση του ελληνικού λαού. Όλα τα υπόλοιπα είναι η σανίδα σωτηρίας ενός πρωθυπουργού και των υπουργών του που θα έπρεπε να κάθονται ήδη στο σκαμνί του ειδικού δικαστηρίου. Δυστυχώς με τις εκλογές παραγράφονται τα εγκλήματα του πρώτου εξαμήνου του 2015, αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα