Θα μας πάρουν τη Ρόδο και τη Χίο κι εμείς θα περιμένουμε τον διερμηνέα...

14:33 5/3/2016 - Πηγή: Antinews

Δεν φτάνει που είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι είναι και μεγάλοι ψεύτες. Δεν φτάνει που κάνουν τους έξυπνους και του φωστήρες πάνε να βγάλουν τρελούς και όλους τους άλλους Έλληνες. Ένας τέτοιος είναι και ο Κοτζιάς, κολλητός του Γιωργάκη Παπανδρέου που μόλις δεν τον έκανε… τίποτε πέρα από σύμβουλο «αγκάλιασε» τον Τσίπρα. Ο οποίος Τσίπρας παντελώς άσχετος με την εξωτερική

πολιτική θαμπώθηκε από τις «γνώσεις» του κ. Κοτζιά και του έδωσε αυτό που του… χρωστούσε η Ιστορία και ο Παπανδρέου. Τον έκανε υπουργό Εξωτερικών, με τα γνωστά ανεπιτυχή, για να μην πούμε καμιά άλλη φράση, αποτελέσματα. Οι δεινές ήττες που έχουμε υποστεί σε διπλωματικό επίπεδο δε λέγονται και βασικός υπεύθυνος είναι ο υπουργός Εξωτερικών. Να θυμίσουμε την προσέγγιση με τη Ρωσία που γελάει ο κόσμος όλος; Ή να πούμε για τη συμφωνία στις Βρυξέλλες ότι θα μείνουν ανοικτά τα σύνορα μέχρι 6 Μαρτίου και τα σύνορα έκλεισαν την άλλη μέρα γιατί ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς δεν είχαν πάρει γραπτές διαβεβαιώσεις;

Τώρα λοιπόν έρχεται ο Τουρκαλάς υπουργός Τσαβούσογλου στην Αθήνα και ανοικτά αμφισβητεί την κυριαρχία του Αιγαίου και «γκριζάρει» τα ελληνικά νησιά. Μιλώντας για τη διάσωση προσφύγων είπε ο Τούρκος ότι δεν πρέπει να κάνουμε τη συζήτηση «ποιο είναι το δικό σου νησί; ποιο είναι το δικό μου νησί; Δεν θέτουμε τέτοια θέματα όταν πρόκειται για θέματα διάσωσης».

Και ο Κοτζιάς τι απάντησε αφού έφαγε την προσβολή στα μούτρα; Ότι η Ελλάδα δεν είναι αναθεωρητική δύναμη «αλλά εμείς όλα αυτά τα ζητήματα τα λύνουμε επί τη βάση του διεθνούς δικαίου».

Ακόμη καλύτερα; Μιλώντας στο Mega έριξε το φταίξιμο στους διερμηνείς που δεν έδωσαν τη συγκεκριμένη φράση και δεν ακούστηκε στον ακουστικό. Αλλά παρ’ όλα αυτά ο μέγιστος Κοτζιάς απάντησε με την παραπάνω φράση περί αναθεωρητικής δύναμης.

«Δεν αισθάνομαι ότι "γκρίζαρε" τα νησιά. Η πρόθεσή του ήταν να αποφύγει τη συγκεκριμένη απάντηση, είπε μια γενικότητα που συνηθίζουν να λένε οι Τούρκοι και εμείς διαφωνούμε κάθετα» συνέχισε ο κ. Κοτζιάς.

Επιμένοντας, μάλιστα, ότι το θέμα δημιουργήθηκε λόγω διερμηνείας είπε ότι «εγώ μιλάω πολύ αργά για να δω τα χείλη του διερμηνέα, οι συνάδελφοί μου μιλάνε πολύ γρήγορα και πολλές φορές δεν τους προλαβαίνουν οι διερμηνείς».

Αντί, δε, άλλων επιχειρημάτων επιτέθηκε ξανά στους δημοσιογράφους ότι διαστρεβλώνουν την υπόθεση παραδίδοντας «μαθήματα» καθώς είπε στο MEGA ότι «αυτό είναι κρίμα για τη δημοσιογραφία και την εξωτερική πολιτική».

Μιλάμε ότι ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Τον προσβάλλει μέσα στο σπίτι του ο Τούρκος, αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα και αυτός τα ρίχνει στους διερμηνείς, στους δημοσιογράφους ή στον Τσαβούσογλου γιατί μιλά γρήγορα.

Η περήφανη εξωτερική πολιτική σε όλο της το μεγαλείο. Θα μας πάρουν τη Ρόδο και τη Χίο κι εμείς θα περιμένουμε τον διερμηνέα να μας μεταφράσει τα τουρκικά πανηγύρια. Οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια οι ίδιοι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα