Θα μας αποτελειώσουν για τα καλά


Θα μου πει κάποιος: Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια… Τι ψάχνεις να βρεις;

Αλλά μέσα στο γενικότερο μπάχαλο, και τις προχειρότητες των πανικόβλητων κυβερνήσεων των δυο τελευταίων ετών, έρχεται μια ακόμη ανευθυνότητα για να μας αποτελειώσει, και να εξαντλήσει τα όριά μας.

Μιλάω για τον περιβόητο ατομικό κλειδάριθμο, που σύμφωνα με τα νέα τεχνοκρατικά ισχύοντα, θα πρέπει ο καθένας μας να αποκτήσει (υποχρεωτικά), προκειμένου

να μπορεί στο εξής να υποβάλλει την φορολογική του δήλωση ηλεκτρονικά (αυτό μας μάρανε).

Ξεπερνάω την εύλογη απορία που προκύπτει για το πώς θα μπορέσουν να υποβάλλουν ηλεκτρονικές δηλώσεις η μάνα μου, η θεία μου, και εκατομμύρια άλλοι γέροντες και μη,  ηλεκτρονικά αναλφάβητοι.

Το πιο πιθανό είναι να στραφούν προς λογιστές, προκειμένου και  εκεί να πληρώσουν οι συνταξιούχοι κάποια χρήματα, από τα τόσα που τους περισσεύουν.

Το ζήτημα όμως είναι πως για να πάρει κανείς τον κλειδάριθμο, θα πρέπει να πάει αυτοπροσώπως στην αρμόδια ΔΟΥ.

Και άπαντες γνωρίζουμε τι σημαίνει κάτι τέτοιο.

Μιλάμε για κολαστήρια χειρότερα και από αυτά του ΟΠΑΔ.

Όπου προσέρχεσαι υγιής, και αποχωρείς άρρωστος.

Ουρές ατελείωτες, γκρίνια, σπρωξίματα, βρισίδια, και όλα τα καλά του κλασικού ελληνικού δημόσιου τομέα.

Μια εμπειρία όνειρο δηλαδή, κοντά σε όλα τα άλλα που μας επιφυλάσσουν καθημερινά οι τεχνοκράτες κυβερνητικοί. Όσοι δηλαδή δεν δηλώνουν εξουθενωμένοι από την προσπάθειά τους να μας σώσουν.

Προσωπικά, πήγα δυο φορές, κι έφυγα άπρακτος. Μου δώσανε  (στις 07:30) νούμερο 200 και… Μέχρι τις 10:00, είχαν φτάσει στο 60-70.

Άρα, για να πάρει κάποιος κλειδάριθμο, θα πρέπει να περιμένει μέχρι το τέλος του ωραρίου, δηλαδή να χάσει το μεροκάματό του. Και αν προλάβει να εξυπηρετηθεί!

Εκτός και αν στηθεί στην ουρά από τις  05:00 τα χαράματα όπως κάνουν οι περισσότεροι.

Ή εκτός και αν «νοικιάσει» Πακιστανό!

Ναι, το άκουσα και αυτό. Πληρώνεις κάποιον για να στέκεται στην ουρά, και να σε ειδοποιήσει μέσω κινητού, όταν πλησιάζει η ώρα του γκισέ!

Δεν λέω, μια θέση εργασίας είναι κι αυτή. Άσχετα αν δεν φορολογείται. Εκτός και αν αρχίσουν να κάνουν ντου στις ουρές τα γεράκια του ΣΔΟΕ.

Εδώ που φτάσαμε.

Strange Attractor

Keywords
Τυχαία Θέματα