Θα κερδίσει το «στοίχημα της ανανέωσης» ο Κυριάκος;

13:30 6/9/2018 - Πηγή: Antinews

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην Ευρωβουλή. Η απόφαση είναι τελική και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στα σαλόνια των Βρυξελλών καθώς θεωρείται δεδομένο ότι θα εκλεγεί. Είτε κάνει η κυβέρνηση τη «λαδιά» και αλλάξει το σύστημα βάζοντας λίστα, είτε με ψηφοφορία από το λαό οπότε λόγω του πολιτικού του εκτοπίσματος ο πρώην Πρόεδρος και της Βουλής θα είναι ευρωβουλευτής από τον Μάιο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε

αυτόν τον τρόπο για μια τιμητική αποστρατεία ενός πραγματικού στρατιώτη της παράταξης.

Ως επικεφαλής της ΝΔ για τις ευρωεκλογές ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι δεν θα έχει την τύχη άλλων που απλά τους προσφέρθηκε μια θέση στη Βουλή για να… κάθονται. Θα έχει την ευκαιρία να υπηρετήσει την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο σε μια δύσκολη περίοδο. Και λόγω της εμπειρίας του να προσφέρει όσα μπορεί.

Με τον τρόπο αυτό, με την τιμή που του γίνεται φεύγει από τα ψηφοδέλτια για τις εθνικές εκλογές ένας από τους «βαρόνους» της ΝΔ. Ένα κόμμα που θέλει να δείξει ότι ανανεώνεται, και πρέπει ουσιαστικά να το κάνει, οφείλει να προχωρά σε τέτοιες κινήσεις. Και οφείλουν όλα τα στελέχη, από τον στρατιώτη μέχρι τον αρχιστράτηγο, να συμβάλουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο μεγάλος εχθρός της ΝΔ και της χώρας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και κανείς άλλος.

Η κίνηση του Κυριάκου έχει πολλές άλλες αναγνώσεις. Κανείς δεν ξεχνά ότι ήταν αντίπαλοι στις εσωκομματικές εκλογές και μάλιστα ο Β. Μεϊμαράκης προέβαλε ως φαβορί.

Ο κόσμος του κόμματος, ωστόσο, ψήφισε ανανέωση απορρίπτοντας τους «βαρόνους». Αν έκανε καλά ή όχι θα το κρίνει η ιστορία. Δηλαδή οι επερχόμενες εκλογές.

Είναι ένα μήνυμα ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο κόμμα γιατί τις απαιτεί ο κόσμος, δεν μπορεί να πάει η χώρα με παλαιά, πολλές φορές φθαρμένα, και σίγουρα όχι «περιζήτητα» πλέον πρόσωπα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι σαν τους αθλητές που έχουν κάνει μια εντυπωσιακή καριέρα με ρεκόρ, με διακρίσεις, με βραβεία. Και ως έξυπνος άνθρωπος ξέρει πότε να αποχωρεί από την κεντρική σκηνή και να προσφέρει από όποιο μετερίζι του αναλογεί. Ειδικά αν αυτό το μετερίζι είναι τόσο καλό όσο μια θέση στην ευρωβουλή.

Θα ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά του ή θα έχουμε «φαγωμάρες» από ορισμένους που ακούνε τη λέξη «ανανέωση» και βγάζουν σπυράκια; Επειδή προφανώς θέλουν να μείνουν… αιώνιοι έφηβοι;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα