Θα καούν μόνοι τους στην πυρά της λαϊκής οργής

Η υπομονή εξαντλείται. Το κόστος που πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες για τη διάσωση της χώρας και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, μας γονατίζει. Η οργή ξεχειλίζει και η οικονομική πίεση αυξάνεται.

Και όλοι μας, αναρωτιόμαστε, γιατί δεν γίνεται κάτι από τον Σαμαρά, γιατί δεν παίρνει την πρωτοβουλία να σαρώσει αυτή τη διαολεμένη κατάσταση, γιατί δεν κάνει κάτι να σταματήσει τον κατήφορο.

Σε αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο Antinews  παρουσιάστηκαν όλες οι απόψεις και εκείνες που συμφωνούσαν με την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου και οι αντίθετες. Και από τον εξαντλητικό διάλογο που ακολούθησε προκύπτει ότι όλοι συμφωνούμε σε ένα πράγμα: Η μεγάλη ευκαιρία του αρχηγού Νέας Δημοκρατίας είναι κοντά.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από προσωπικές αγωνίες και επιθυμίες πρέπει να συντρέξουν τρεις αναγκαίες προϋποθέσεις / συνθήκες για να υπάρξει αποτελεσματική διακυβέρνηση Σαμαρά. Γιατί το ζητούμενο είναι  να υλοποιηθεί το όραμα για μια άλλη Ελλάδα και πως θα φτάσουμε εκεί, όχι απλώς να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές.

Υπάρχουν τρεις αναγκαίες προϋποθέσεις/συνθήκες γι αυτό όπως έχουμε επανειλημμένως εξηγήσει στο Antinews:

Η πρώτη προϋπόθεση είναι  η οριστική και αμετάκλητη πολιτική αποστρατεία του ΓΑΠ και η επιτάχυνση των διαλυτικών φαινομένων στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ και το “σύστημα ΠΑΣΟΚ” , αυτό το Μπααθικό πολιτικό μόρφωμα για το απόλυτο έλεγχο κράτους – υπηρεσιών – χρήματος -πολιτών. Μαζί του θα καταρρεύσει ή θα βραχυκυκλώσει και όλο αυτό το κρατικοδίαιτο σύστημα διαπλοκής που διαφεντεύει τον τόπο τόσα χρόνια και ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις.

Η διαπλοκή έχει εναποθέσει σήμερα τις ύστατες ελπίδες της για συνέχιση της κυριαρχίας της στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Τα ελεγχόμενα από την διαπλοκή ΜΜΕ είναι εκείνα που της εξασφαλίζουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου όλη την ιδεολογική και πολιτική στήριξη που χρειάζεται για να παγιδεύουν και αποπροσανατολίζουν τον λαό. Όταν θα καταρρεύσει η κυβέρνηση Παπαδήμου η επιρροή της διαπλοκής θα υποστεί συντριπτικό κτύπημα.

Αν αύριο ο Σαμαράς αποσύρει τη ΝΔ από την κυβέρνηση, η τελευταία απλώς θα καταρρεύσει. Και ο Σαμαράς θα έχει κάνει ένα τεράστιο πολιτικό δώρο στους εχθρούς του, που παρακαλούν να κάνει το λάθος. Αντιθέτως αν καταρρεύσουν μόνοι τους, τότε ο Σαμαράς θα προβάλει ως η μοναδική λύση, θα τον “παρακαλάνε να κυβερνήσει”, όπως είπε ο ίδιος στην ΔΕΘ του 2010.

Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό αντιμετωπίζει την συγκυρία μανιχαϊστικά, άσπρο ή μαύρο. Αυτό όμως δεν είναι πολιτική, ειδικά στους σημερινούς πρωτόγνωρους καιρούς

Η δεύτερη προϋπόθεση αρχίζει κι αυτή να ικανοποιείται. Όταν οι θέσεις όλων εκείνων των Ευρωπαίων ηγετών που λοιδορούσαν μέχρι χθες τον Σαμαρά θα διαψευσθούν μέσα στον ορυμαγδό των μαζικών υποβαθμίσεων, η διεθνής σκηνή θα αρχίσει σιγά σιγά να προσέχει εκείνον που είπε “όχι” στην Μέρκελ. Θα θυμηθούν όσα έλεγε  ο αρχηγός της ΝΔ προ ετών και μηνών για την ανάπτυξη και μια συνολική και όχι μονομερή λύση της κρίσης. Και θα χειροκροτήσουν τότε τον …θρασύ πολιτικό αρχηγό από το Νότο που τόλμη

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews