Τέλος στα σενάρια περί Προεδρίας βάζει ο Αβραμόπουλος

Διέψευσε τις φήμες περί ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Δ. Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του μετά από την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ευσυνειδησία, ανταποκρινόμενος στην αποστολή που του έχει αναθέσει

η Ευρώπη στο όνομα των Ευρωπαίων αλλά και βεβαίως των Ελλήνων πολιτών.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Α. Σαμαρά είπε, «Συναντήθηκα απόψε με τον κύριο Πρωθυπουργό και τον ενημέρωσα για όλα τα θέματα τα οποία χειρίζομαι στην Ευρώπη, με την ιδιότητά μου του Επιτρόπου, θέματα ασφάλειας, θέματα μετανάστευσης, θέματα ιθαγένειας. Και βέβαια είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια γενικότερη επισκόπηση των εξελίξεων στον ευρωπαϊκό χώρο. Θυμίζω ότι βρίσκομαι εδώ, σήμερα, με την ιδιότητα μεν του Επιτρόπου που δεν μου επιτρέπει να εμπλακώ στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά έχοντας πάντοτε την ιδιότητα του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι ευχήθηκα στον Πρωθυπουργό καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές, πάντοτε σημειώνοντας, κάτι που για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό και πιστεύω για όλους τους Έλληνες να κρατηθεί σταθερή η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας».

Επί της ουσίας δηλαδή ο Δ. Αβραμόπουλος έβαλε τέλος στα σενάρια που διακινούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τον πρότεινε για Πρόεδρο – μπας και έπαιρνε καμιά ψήφο από τα δεξιά- και εξέφρασε ανοιχτά την στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο, το ζουμί είναι στην αποκάλυψη που έκανε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης. Μία αποκάλυψη που φωτογραφίζει το... μέλλον της Ελλάδας σε περίπτωση κυριακάτικου ατυχήματος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήματος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα πρέπει να εκλεγεί από την επόμενη κυβέρνηση και τις φήμες που κυκλοφορούν είπε: Αυτό το υποτιθέμενο φλερτ με τον κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος σας θυμίζω ότι είναι Επίτροπος της Ε.Ε. και αντιπρόεδρος της Ν.Δ., γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους. Αδαπάνως γίνεται, για να δείξει ότι έχει μετακινηθεί (ο ΣΥΡΙΖΑ) τόσο πολύ από τις θέσεις του, ούτως ώστε προτείνει και τον Αβραμόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχουν ήδη επιλέξει ποιος θα είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος και δεν μας το λένε. Όλες οι πληροφορίες μας λένε ότι θα είναι ο κ. Κωνσταντόπουλος. Η θέση μας είναι ο κ. Δήμας. Η θέση του κόμματός μας. Είναι μια πάρα πολύ επιτυχημένη επιλογή και προς το συμφέρον της χώρας να έχει έναν Πρόεδρο με αυτά τα χαρακτηριστικά”.

Στην ερώτηση μάλιστα εάν η Νέα Δημοκρατία στηρίξει ως υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, η απάντηση ήταν η εξής: “…Ποτέ, ποτέ, ποτέ! Για να το κλείσουμε οριστικά. Διότι ο κ. Κωνσταντόπουλος δεν έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο Πρόεδρος”.

Σκεφτείτε το λοιπόν καλά. Πρωθυπουργός ο Τσίπρας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο πρώην... πρόεδρος του Παναθηναϊκού και... υπουργός Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης η... Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σκεφτείτε το καλά αυτό το σενάριο και πείτε: Ταιριάζει αυτή στην Ελλάδα; Της αξίζει μια τέτοια τύχη; Είναι δυνατόν να συμβεί αυτό το ατύχημα;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα