Τεχνάσματα φθηνά και πολυφορεμένα

Αναδιπλώθηκε, λέει το ρεπορτάζ, ο Νίκος Φίλης, σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στα Θρησκευτικά και για τα όσα είπε για την Εκκλησία. Καθόλου τυχαίο ότι η αναδίπλωση έγινε λίγες ώρες μετά το μίνι υπουργικό στο οποίο συζητήθηκαν όλα τα ανοικτά μέτωπα της κυβέρνησης.

Δηλαδή με απλά λόγια ο Φίλης είπε ένα σωρό μπαρούφες, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή, δημιούργησε ρήξη στις σχέσεις του Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο ενώ έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, και στη συνέχεια έκανε κωλοτούμπα. Αν και αυτό είναι επίσης κομματάκι δύσκολο

για τον Φίλη.

Μήπως λέει το βρόμικο μυαλό μας ο υπουργός της συμφοράς είναι απλά ο «λαγός» μιας κυβέρνησης που δεν είναι ικανή να κάνει τίποτε και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο; Μήπως είναι τεχνάσματα φθηνά και πολυφορεμένα; Γιατί αν είναι έτσι τότε έχουν χάσει πλήρως την επαφή με την πραγματικότητα. Γιατί ο Φίλης μπορεί να έχει δικαίωμα να εκφράζει άποψη για το αν πρέπει να εκσυγχρονιστεί το μάθημα των Θρησκευτικών. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να υβρίζει το σύνολο της Εκκλησίας και να παρουσιάζει συλλήβδην τους ιερωμένους ως συνεργάτες των Γερμανών ή της Χούντας. Τέτοιοι σίγουρα υπήρξαν όπως και πολλοί φίλοι και σύντροφοι του Φίλη που προσκύνησαν τον κομμουνισμό σε σημείο που να στραφούν κατά της πατρίδας τους.

Μαθήματα προοδευτικότητας δεν μπορεί να κάνει σε κανέναν ένας υπουργός που το μόνο που έκανε ήταν να διαδηλώνει με ντουντούκες και να μην έχει χρόνο ούτε το πτυχίο του να πάρει.

Τέτοια μαθήματα δεν μπορεί να κάνει ούτε ο Τσίπρας ούτε κανείς άλλος καθώς είναι γνωστό ότι είναι άθεοι. Εκτός κι αν είναι κατά το δοκούν, όποτε μας συμφέρει δηλαδή.

Ο κ. Φίλης έχει ιστορία πίσω του. Όχι επειδή ζήτησε εμμέσως συγγνώμη για την ανοησία του να τον συγχωρήσουμε κιόλας. Πριν λίγο καιρό ήταν στόχος των Ποντίων και τώρα του συνόλου της Εκκλησίας. Είτε λοιπόν είναι αφελής και δεν ξέρει τι λέει, είτε είναι «λαγός» για να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα