Ταφόπλακα στη σκευωρία της Novartis

Όταν γράφαμε ότι η σκευωρία της Novartis είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει μας έλεγαν διάφορα συριζοτρόλια ότι παραπλανούμε τους αναγνώστες επειδή στηρίζουμε τον Σαμαρά.

Θα έρθουν τα στοιχεία από το FBI και να δούμε που θα κρυφτείτε μας έλεγαν επίσης.

Κι αντί να έρθουν τα στοιχεία που υποτίθεται ότι θα τον καταδίκαζαν, ήρθε το άδειασμα από τον Αμερικανό πρέσβη, ο οποίος είπε ότι

δεν εμπλέκονται Έλληνες πολιτικοί στις αμερικανικές έρευνες.

Το αποτέλεσμα ήταν να δικαιωθεί πανηγυρικά και ο Σαμαράς αλλά και οι υπόλοιποι... εμπλεκόμενοι.

Τα τρόλια βέβαια κρυφτήκαν πίσω από τη λάσπη της Πράβδα του Μαξίμου γιατί η δική τους τέλειωσε.

Έκτος από τις δηλώσεις του πρέσβη, κομβικό ρόλο για την αποκάλυψη της σκευωρίας έπαιξε και η ηρωική αντίσταση των σπιλωμένων.

Την αρχή έκανε ο Σαμαράς, που υποσχέθηκε ότι θα τους καθίσει στο σκαμνί και θα λογοδοτήσουν. Στη συνέχεια συντάχθηκαν μαζί του και οι άλλοι αμαυρωμένοι κι έγιναν μια ατσάλινη γροθιά η οποία συνέτριψε τη δολοπλοκία.

Ακολούθησαν οι αποκαλύψεις του Σαμαρά για τις συναντήσεις του Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της Novartis, όπου επί της ουσίας χάραξαν κοινή γραμμή κατά της πολιτικής της κυβέρνησής του για τη μείωση του φαρμακευτικού κέρδους, καθώς και για την παραχώρηση στη Novartis του ιστορικού παλατιού της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου για την πραγματοποίηση πολυτελούς δείπνου της εταιρίας, από τον πρωθυπουργό.

Μπορεί ο Τσίπρας να έβαλε το υπουργείο Πολιτισμού να επιβεβαιώσει ότι… παραχώρησαν τη Ρόδο στη Novartis, ασχέτως εάν η εταιρεία ακύρωσε την εκδήλωση, άλλα για την ταμπακέρα, τις συναντήσεις με τον Φρουζή δηλαδή δεν είπε τίποτε και συνεχίζει να κρύβεται.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική λόγω των μεθοδεύσεων των κυβερνητικών μελών για κλείσιμο των εργασιών με συνοπτικές διαδικασίες.

Πρόκειται για εξέλιξη που βάζει ταφόπλακα στη σκευωρία.

Αν ήθελαν όντως να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση θα αποδέχονταν το αίτημα της αντιπολίτευσης για εις βάθος έρευνα με την εξέταση του Φρουζή, των κουκουλοφόρων μαρτύρων και όλων όσων εμπλέκονται πραγματικά.

Αντίθετα επινόησαν το νομικό ατόπημα να κληθούν τα εννιά πολιτικά πρόσωπα (πλην Βενιζέλου που έχει ήδη παραστεί), τα οποία υποτίθεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση, όχι όμως για να εξεταστούν, αλλά για να πουν την άποψή τους αναφορικά με το αν η επιτροπή έχει αρμοδιότητα να τους ερευνήσει.

Πρόκειται για κυνική ομολογία από τους σκευωρούς ότι η όλη υπόθεση στήθηκε για να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους χωρίς να έχουν το παραμικρό στοιχείο.

Βρε άθλιοι, γιατί δεν στέλνατε εξ αρχής τη δικογραφία πίσω στη δικαιοσύνη και επιδοθήκατε σε όλο αυτό το σόου σπίλωσης;

Δεν ντρέπεστε να διερωτάστε... κατόπιν εορτής εάν είστε αρμόδιοι να ερευνήσετε τυχόν ανάμειξη των δέκα πολιτικών αφού τους διασύρατε;

Οι μάσκες έπεσαν, οι δολοπλόκοι αποκαλύφθηκαν. Πλέον ο πρωθυπουργός, μετά από το φιάσκο, αντί να διατρανώνει ότι η διερεύνηση της αθλιότητας θα προχωρήσει, καλό είναι να βγει και να ζητήσει συγνώμη από αυτούς που ενέπλεξε καθαρά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

Εάν δεν το κάνει τώρα, είναι σίγουρο ότι θα το κάνει όταν θα κάτσει στο σκαμνί της λογοδοσίας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα