Τα σενάρια της μην αυτοδυναμίας (που θα καταρρεύσουν στην πράξη)

Από χθες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας έχουν ζαλίσει στην κυριολεξία με τα σενάρια συγκυβέρνησης μετά τις εκλογές. Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια με τις διερευνητικές εντολές τα οποία μέχρι και τον …Τσίπρα φέρουν να αναλαμβάνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να διερευνά το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσει με τον … Καμμένο και τον Κουβέλη, αφού η συντρόφισσα Αλέκα απέρριψε ήδη μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο να καταλάβει το θερινό Μαξίμου ειρηνικά.

Φυσικά

δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο σενάριο που ονειρεύεται κάθε νύκτα η διαπλοκή στην Εκάλη, να είναι δηλαδή μικρή η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο κόμμα (ΠΑΣΟΚ; ΣΥΡΙΖΑ;), το σενάριο δηλαδή μιας συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ως πρωθυπουργοί φέρονται οι εκ της ΝΔ κ. Αβραμόπουλος και Δήμας. Βεβαίως.. άλλωστε, όπως έχω γράψει πολλές φορές, κι εγώ θέλω να κάνω σεξ κάθε βράδυ με την Αντζελίνα Τζολί, αλλά δεν μου κάθεται ρε γαμώτο

Σε κάθε περίπτωση και επειδή ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ, σας επισημαίνω ότι όπως διαβάζω στην realnews ο γνωστός ΛΑγΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης “άνοιξε χθες τη συζήτηση δημοσίως προτείνοντας για μια τέτοια θέση το Δημήτρη Αβραμόπουλο, που καιρό τώρα οικοδομεί ένα συναινετικό προφίλ...”

Ο οποίος φυσικά δεν έσπευσε να το διαψεύσει. Αλλά άφησε ερωτήματα να αιωρούνται λέγοντας μεταξύ άλλων σήμερα στη ΝΕΤ: “Η κυβέρνηση Παπαδήμου στο μίνιμουμ συνεννόησης που επέτυχε, αφήνει τη σπορά της, δεν είναι κάτι που πρέπει να καταδικάσουμε. Χρειάζεται εθνική συνεννόηση, κατανόηση, στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων. Η αυτοδυναμία δεν αποκλείει τη συναίνεση, αντίθετα την καθιστά υπέρτατη αξία της Δημοκρατίας και δείχνει ότι ερχόμαστε να κυβερνήσουμε όχι αλαζονικά, αλλά με μετριοπάθεια, με αποφασιστικότητα και διάθεση εθνικής ενότητας….”

Από κοντά και ο Μ. Βαρβιτσιώτης που συνεχίζοντας, όπως και τα άλλα νεοφιλελεύθερα εξαπτέρυγα της ΝΔ, την υπονόμευση Σαμαρά είπε σήμερα ότι η ΝΔ θα μπορούσε να συνεργαστεί μετεκλογικά μόνο με φιλελεύθερα κόμματα, όπως τα κόμματα του ….Καμμένου, της Ντόρας και του Καρατζαφέρη.

Αφού σας υπενθυμίσω ότι ξέρετε πλέον τι θα κάνετε στις κάλπες αναδημοσιεύω μερικά από τα σενάρια που κυκλοφορούν για να έχετε γνώση.

Τα σενάρια της μη αυτοδυναμίας

Σύμφωνα λοιπόν με την Real News, εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία και με δεδομένο ότι η ΝΔ έχει «κλειδώσει» την πρώτη θέση, η εντολή θα δοθεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Αντώνη Σαμαρά. Αν η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι μεγάλη, είναι σαφές πως ο Α. Σαμαράς δεν θα διαπραγματευτεί την πρωθυπουργία. Σε μια τέτοια περίπτωση, άλλωστε, θα έχει τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης είτε με κάποιο (ή κάποια) μικρότερα κόμματα της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας, εφόσον αυτά εισέλθουν στη Βουλή, είτε με το ΠΑΣΟΚ , είτε με το ΠΑΣΟΚ και τα μικρά κόμματα της κεντροδεξιάς. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η ψήφος ανοχής από το ΠΑΣΟΚ. Αν η ΝΔ, μάλιστα, είναι κοντά στην αυτοδυναμία, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν και οι επαναληπτικές εκλογές με την ηγεσία της Συγγρού να ευελπιστεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα

Keywords
Τυχαία Θέματα