Τα προεκλογικά "όπλα" στο τραπέζι Τσίπρα: Χρήμα και υποσχετική για διορισμούς

Ουδέν κρυπτόν αφήνει ο Αλέξης Τσίπρας στον δρόμο για τις εκλογές του Μαϊου, περιφερειακές τε και βουλευτικές.

Η συριζαική προεκλογική βεντάλια έχει ανοίξει και εκτείνεται σε σειρά θεμάτων που εκτιμούν στο κυβερνητικό επιτελείο ότι μπορεί - για αρχή- να αναστρέψει την κακή δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και να βοηθήσει στο κλείσιμο της

ψαλίδας από τη Ν.Δ, η οποία κρατά παγιωμένη την πρωτιά -έως αυτοδυναμίας- εδώ και μήνες.

Πρεμιέρα στη Βουλή

Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή εν τω μέσω πανηγυρισμών,η τροπολογία που κατατέθηκε χθες για την επιστροφή των αναδρομικών σε ενστόλους, γιατρούς, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, συνολικού ύψους 820 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο ( οκτώ είναι στο σύνολό τους) με το οποίο ο Α. Τσίπρας και η κυβέρνησή του επιδιώκουν να στείλουν μήνυμα περί εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, στην πράξη. Κοινώς, στόχος είναι να αποδειχθεί , έως και τα Χριστούγεννα, με σειρά φιλοκοινωνικών νομοθετημάτων που επιστρέφουν ζεστό χρήμα στις τσέπες πολιτών, ότι η περιλάλητη έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι κενό γράμμα αλλά θα έχει άμεση επιρροή στην βελτίωση της καθημερινότητας των φορολογουμένων.

Ένα- ένα θα έρχονται- όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Κυβέρνηση- στη Βουλή τα νομοσχέδια αυτά, καταρχήν για να δημιουργούνται συχνά συνθήκες χαράς και πανηγυριών για "αποκατάσταση αδικιών" που συντελέστηκαν στα προηγούμενα ...επάρατα μνημονιακά έτη.

Παράλληλα, ασφαλώς, θα επιχειρείται να στριμωχτεί και η αντιπολίτευση, πρωτίστως η Ν.Δ, εξ' ού και όλες οι ψηφοφορίες για τα νομοσχέδια που αφορούν στο "πακέτο ΔΕΘ" θα πραγματοποιούνται με ονομαστική ψηφοφορία.

Deal με Εκκλησία και προσλήψεις

Εν τω μεταξύ, παρά τις αντιδράσεις στην ιεραρχία που έχουν προκαλέσει οι διακηρύξεις Τσίπρα- Ιερώνυμου για το πλαίσιο συμφωνίας Πολιτείας- Εκκλησίας με αιχμή την διαγραφή των κληρικών από την μισθοδοσία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, στο Μαξίμου είναι απολύτως αισιόδοξοι για θετική έκβαση της υπόθεσης.

Ειδικά στο θέμα τούτο, δεν κρύβουν την πολυεπίπεδη ικανοποίησή τους για σειρά...ευεργετημάτων πρακτικών τε και συμβολικών

1. Οι σκηνές αγαστής συνεργασίας και σύμπνοιας των Τσίπρα- Ιερώνυμου στο Μαξίμου την Τρίτη το βράδυ, στέλνουν μήνυμα προς έξαλλους που "φοβούνται" ότι η άθεη κυβέρνηση Τσίπρα επιβουλεύεται τα χρηστά χριστιανικά ήθη των πιστών, ότι κυβέρνηση- Αρχιεπισκοπή, βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό των σχέσεών τους.

Βοήθησε βεβαίως σ΄ αυτό ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος έπλεξε δημόσια του εγκώμιο του πρωθυπουργού, τραβώντας παράλληλα το... αυτί στις εκ (πολύ) δεξιών επιθέσεις προς την Κυβέρνηση ότι στόχος της είναι να καταργήσει τον εορτασμό των Χριστουγέννων , να ξηλώσει τον σταυρό από την ελληνική σημαία και άλλα τέτοια -επιεικώς- ιονεσκικού χαρακτήρα.

2. Ανοίγει ο δρόμος και οι προεκλογικές υποσχετικές Τσίπρα για νέες 10.000 προσλήψεις.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χθες, είπε ξεκάθαρα, ότι από το 2020 και μετά ( καθόσον τώρα δημοσιονομικός χώρος δεν υπάρχει γιατί έχει καταληφθεί από άλλες εξαγγελίες προσλήψεων) η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το "κενό" που θα δημιουργήσει η διαγραφή των 10.000 κληρικών από τα μητρώα των ΔΥ.

Η προεκλογική αξιοποίηση της νέας φουρνιάς των 10.000 επίδοξων δημοσίων υπαλλήλων ( με αιχμή γιατρούς και εκπαιδευτικούς) είναι προφανές ότι θα επιχειρηθεί στο έπακρο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

" Φόβητρο" το μικρότερο κράτος

Από τη βεντάλια τούτη δεν θα λείψει και η επιχείρηση "τρομοκράτησης" των ψηφοφόρων με διλήμματα περί νεοφιλελεύθερης Ν.Δ η οποία σκοπεύει να μην αφήσει ...κολυμπηθρόξυλο όρθιο στο δημόσιο και το κοινωνικό κράτος.

Ήδη χθες ο κ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στους συνταξιούχους, είπε ότι το μόνο που έχουν να φοβούνται οι συνταξιούχοι σχετικά με την πορεία των συντάξεών τους είναι ...να μην έρθει στην εξουσία ο Κ. Μητσοτάκης.

Ρητορική ασφαλώς η οποία θα ενταθεί το επόμενο διάστημα και όσο κυλούν οι προεκλογικοί μήνες, εναντίον του σχεδίου της Ν.Δ για μικρότερο κράτος- λιγότερους φόρους.

Σήμερα, ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη ( Alpha, 19.00) κηρύσσοντας και δια αυτού του τρόπου το άνοιγμα της μακράς προεκλογικής αυλαίας.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα