Τα περδικλωμένα… πράσινα τιμολόγια ρεύματος και η γοητεία των… επικίνδυνων «λαϊκιστών»

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να λέει στη Βουλή πως «δεν υπάρχει σοβαρός επιστήμονας που να μη βεβαιώνει ότι υπάρχει γρήγορη ανθρωπογενής αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη που συνδέεται ευθέως με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα που συνδέεται με τη χρήση καυσίμων».

Θυμήθηκα αμέσως τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μιλούσε το 2018 σε αμερικανικό δίκτυο και περίμενε υπομονετικά την ολοκλήρωση μιας μακροσκελούς ερώτησης

για την αδιαμφισβήτητη επίδραση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο κλίμα. Του επισημάνθηκε ότι οι σχετικές αναφορές προέρχονται και από επιστήμονες που εργάζονται για την κυβέρνησή του, στο οποίο απάντησε «Αυτό είναι ΟΚ και θέλω ο καθένας να γράφει αυτό που θέλει, αλλά εγώ είμαι αυτός που παίρνει την τελική απόφαση»! Τόνισε ότι υπάρχουν και ένα σωρό αντίθετες απόψεις για το κλίμα. Συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή, ότι πρόκειται για μια διακύμανση θερμοκρασίας που, όταν τελειώσει κάποια στιγμή, θα επιστρέψουμε στη γνώριμη έως πρόσφατα κατάσταση.

Βρήκε και ευκαιρία για δούλεμα όταν είπε πως «κι εμείς οι άνθρωποι (men) έχουμε επίδραση, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόση όση υποστηρίζουν ορισμένοι». Ζήτησε συγγνώμη για τη χρήση της λέξης men (=άνθρωποι, αλλά και άνδρες στα αγγλικά) και πρόσθεσε άρον άρον και τη λέξη women (=γυναίκες), για να αποφύγει -όπως είπε- να φανεί μη πολιτικά ορθός! Οι δημοσιογράφοι τον κοιτούσαν ανέκφραστοι και ακίνητοι, χωρίς να κουνάνε ούτε βλέφαρο.

Από τη μια ο υπεραπλουστευτικός ίσως Τραμπ και από την άλλη τα περδικλωμένα… πράσινα τιμολόγια ρεύματος, των οποίων το χρώμα μόνο τυχαίο συμβολισμό δεν φαίνεται να έχει. Ποιος να αδικήσει πια όσους γοητεύονται ενστικτωδώς από τους… επικίνδυνους «λαϊκιστές»;

The post Τα περδικλωμένα… πράσινα τιμολόγια ρεύματος και η γοητεία των… επικίνδυνων «λαϊκιστών» appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα