Τα όρια της ευπιστίας

Και κάτω από ψεκαστικό αεροπλάνο να κάθεται κανείς δις εβδομαδιαίως , το οποίο μάλιστα να τον έχει «λοκάρει» ως μοναδικό στόχο δεν γίνεται να πιστέψει σωρευτικά ότι:

Υπάρχει μια προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών της αντιπολίτευσης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, συνολικού ύψους εβδομήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ (25 βουλευτές που λείπουν για τους 180 επί τρία εκατομμύρια ευρώ). Η προσπάθεια αυτή μάλιστα γίνεται μέσω κοινωνικών δικτύων και από κάποιον που δεν κρύβει τις σχέσεις του με Υπουργούς...

Η Κυβέρνηση υποκύπτει

στις ορέξεις των δανειστών και όταν οι συνομιλίες οδηγούνται σε αδιέξοδο ευθύνεται και πάλι για τη μη επίτευξη λύσης.

Η λύση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα ανατρέψει τα πάντα, σε αγαστή συνεργασία με ένα κόμμα ανεξέλεγκτων θέσεων και τους «ολιγάρχες», με τους οποίους συναγελάζεται.

Διακινούνται κατευθυνόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με τα οποία το κυβερνητικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζεται επικίνδυνο. Εδώ οι ίδιοι σπεύδουν να καθησυχάσουν τους ενδιαφερόμενους ότι «δεν θα είναι τόσο ανατρεπτικοί όσο λένε».

Η λύση είναι εκλογές κάθε εξάμηνο, με σκοπό τη βέλτιστη κυβερνητική συνεργασία.

Η Αμφίπολη δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης. Αλήθεια τώρα που οι συζητήσεις με την τρόικα έγιναν προβληματικές γιατί δεν μας ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τον τάφο του Δαρείου και του Αρταξέρξη;

Τώρα που ως απόσταση ουτοπίας και πραγματικότητας ορίστηκαν τα 450 χιλιόμετρα της διαδρομής Παρίσι-Λονδίνο είναι ίσως ευκαιρία να αναθεωρήσουμε πολλές από τις «σταθερές» μας.

Και να συμφωνήσουμε τουλάχιστον ότι, το να στέλνουμε τον Πρωτόπαπα στις συζητήσεις με την τρόικα, είναι μια κίνηση τουλάχιστον ατυχής σημειολογικά.

Έστω κι αν ο πρώην συνδικαλιστής/ Υπουργός είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής που ομιλεί ελληνικά, η εντύπωση ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει ισχυροποιείται στη σκέψη των πολιτών.

Κι αν ο στόχος της συγκυβέρνησης είναι να σώσει τη χώρα, αδιαφορώντας για το τι θα συμβεί με το ΠΑΣΟΚ/Ελιά/Δημοκρατική Παράταξη/ο Γιώργος έρχεται από το Καστελόριζο, καθώς και με το μέλλον της ΝΔ, πρέπει να το δείχνει περισσότερο…

Μ.Ο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα