Τα μηνύματα Μητσοτάκη και η εκστρατεία "fake news" από το Μέγαρο Μαξίμου

Μέσα από ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών, δημόσιων παρεμβάσεων και συνεντεύξεων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβάζει συνεχώς πολιτικούς και επικοινωνιακούς ρυθμούς, στην τελική ευθεία προς τη δημοψηφισματική κάλπη της 26ης Μαΐου.

Με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται εμφατικά του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έρχονται

στο φως της δημοσιότητας, η επικοινωνία του "γαλάζιου" προγραμματικού λόγου και τα μηνύματα συμμετοχής στις ευρωεκλογές και στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι απανωτά.

Στόχος της οδού Πειραιώς είναι το,,,μπετονάρισμα μίας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας, η οποία θα έρθει και θα εκφραστεί στις κάλπες, καταδικάζοντας, από τη μία, την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και δίνοντας, από την άλλη, ψήφο εμπιστοσύνης στη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για το "αύριο" της χώρας.

"Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Το μήνυμα για μία ισχυρή πολιτική αλλαγή το λαμβάνω σε κάθε γωνιά. Ο λαός θα αποδοκιμάσει κυβέρνηση και θα επιβραβεύσει ΝΔ. Ζητώ μία μεγάλη, μία ευρεία εκλογική νίκη. Από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας έθεσε το πλαίσιο, εφόσον ηττηθεί το ίδιο βράδυ πρέπει να πάει στο Ζάππειο να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε.

Μια διακαναλική συνέντευξη πυκνών μηνυμάτων για την οικονομία, την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών, με θέσεις ξεκάθαρες που απαντούν στο καίριο ερώτημα των πολιτών. Τι μπορεί να πράξει η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας.

"Εάν ο κ. Τσίπρας δε δεχθεί την τροπολογία μας για το αφορολόγητο είναι υποκριτής. Δε νομοθετεί από τώρα για την κατάργηση του αφορολόγητου που ισοδυναμεί με μία σύνταξη. Έχουμε τη δυνατότητα όλοι μαζί να υψώσουμε τείχος άμυνας σε αυτήν την πολιτική. Να πάμε στους εταίρους και να πούμε πως η πολιτική αυτή είναι λανθασμένη. Η πρόκληση για τον κ. Τσίπρα είναι εδώ. Εάν ο κ. Τσίπρας δεν το ψηφίσει, εμείς δε θα εφαρμόσουμε ως κυβέρνηση τη μείωση του αφορολόγητου", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετώντας (για ακόμα μία φορά) το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Στον απόηχο, πάντως, της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Μέγαρο Μαξίμου, όπως σχολιάζουν "γαλάζια" στελέχη, επιχείρησε και πάλι να διακινήσει fake news, περπατώντας στην οδό της διαστρέβλωσης θέσεων του κ. Μητσοτάκη, όπως έχει πράξει στο παρελθόν για ζητήματα όπως το Δημόσιο και τα επιδόματα.

"Η ανακοίνωσή του Μαξίμου με την οποία κατήγγειλε τον κ. Μητσοτάκη ότι δήθεν "δεσμεύθηκε για 7ήμερη εργασία” και ότι σκοπεύει "να γυρίσει τους εργαζομένους στον 18ο αιώνα” δεν είναι παρά μία ακόμα ελεεινή προσπάθεια να διακινήσει fake news σχετικά με τις θέσεις μας. Όμως, αυτή τη φορά, ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα, που βάφτισε "13η σύνταξη" ένα προεκλογικό επίδομα, την πάτησε με μια πρωτοφανή γκάφα. Και αυτό καθώς η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας στην οποία αναφερόταν ο κ. Μητσοτάκης έχει εγκριθεί από την ίδια την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Η επιχειρησιακή αυτή σύμβαση προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας Παπαστράτος και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της. Και πολύ καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου που την ενέκρινε, διότι με την συμφωνία αυτή την οποία ανέφερε ως θετικό παράδειγμα συλλογικών συμβάσεων ο πρόεδρος της ΝΔ, οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους", ήταν η πρώτη αντίδραση της οδού Πειραιώς.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας "βλέπουν" πίσω από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και τοποθετήσεις το άγχος του Μεγάρου Μαξίμου μπροστά στο φάσμα της κατάρρευσης και της επερχόμενης εκλογικής ήττας.

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποτέ δε μίλησε για "επταήμερη εργασία”. Πρόκειται για σκόπιμη και τερατώδη διαστρέβλωση. Για μία εκστρατεία fake news λίγο πριν τις κάλπες με εμπνευστές τα υπόγεια του Μαξίμου και εκτελεστές τα φερέφωνά του. Είναι απολύτως προφανές πως, όταν κάποιος λέει "όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους μέσω επιχειρησιακής σύμβασης για να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο", όπως επί λέξει ανέφερε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εννοεί ότι η επιχείρηση πάει από πενθήμερο σε επταήμερο λειτουργίας. Διαφορετικά θα έλεγε "όταν οι εργαζόμενοι συμφωνούν με την επιχείρηση να πάνε από πενθήμερο σε επταήμερο”.

Και όπως αναφέραμε στην περίπτωση της Παπαστράτος οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας μειώθηκαν χωρίς να μειωθούν οι μισθοί", επισημαίνουν τα "γαλάζια" στελέχη.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα