Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για Κουφοντίνα

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η απόφαση του ΣΤ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, καθώς ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η κεκλεισμένων των θυρών, (εν συμβουλίω) συνεδρίαση που αφορούσε την αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που "έκοψε" την χορήγηση 7ης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται τα επόμενα 24ώρα, ενώ όση ώρα συνεδρίαζε το Ποινικό Τμήμα ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από το χώρο της συνεδρίασης και γύρω από τον Άρειο Πάγο.

Η πλευρά Κουφοντίνα

υπέβαλλε υπόμνημα, ενώ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που άσκησε την αναίρεση, στην εισήγηση της είπε πως το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου πρέπει να αναιρεθεί διότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλιότερες γνωμοδοτήσεις, από το 1993 μέχρι και το 2011, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση το θέμα θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με νέα σύνθεση.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα