Συσκέψεις επι συσκέψεων για τους δημόσιους υπαλλήλους χωρίς αποτέλεσμα

Άλλη μια σύσκεψη για τους δημοσίους υπαλλήλους, τέλειωσε το βράδυ της Δευτέρας στο Μαξίμου χωρίς κάποιες αποφάσεις συγκεκριμένες, με νούμερα και χρονοδιαγράμματα.

Κι όμως, η τρόικα μας έχει δώσει τελεσίγραφο μέχρι τα τέλη Μαρτίου ώστε να βρούμε ποιοι και πόσοι θα απολυθούν. Και φυσικά την αρχή έπρεπε να έχουν κάνει οι επίορκοι, οι κοπανατζήδες και όσοι μπήκαν στο Δημόσιο με πλαστά χαρτιά, όπως πρόσφατα είπε ο πρωθυπουργός. Γιατί λοιπόν τέτοια βραδυπορία; Γιατί γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων

ώστε να βλέπουμε τον κ. Μανιτάκη μπροστά στις κάμερες να μην έχει τίποτε να μας πει, τίποτε να μας ανακοινώσει;

Ωστόσο, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η (μη) δήλωση του κ. Μανιτάκη έξω από το Μαξίμου. Πολλές φορές δήλωσε στους δημοσιογράφους «δεν θα υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό, δε θα κάνω σχόλια».

Κάποιος που δε δίνει σημασία στα λεγόμενα ενός υπουργού θα μπορούσε να πει ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απλά… σέβεται το ρόλο του κ. Σαμαρά και δεν κάνει ο ίδιος δηλώσεις πριν μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Μήπως, όμως, ο κ. Μανιτάκης, ρίχνει το μπαλάκι στον πρωθυπουργό για τις απολύσεις; Μήπως μεταθέτει τις δικές του ευθύνες, που 8 μήνες τώρα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε στο υπουργείο του; Περιμένουμε να φύγουν οι επίορκοι, οι τροικανοί πιέζουν και ο υπουργός με διάφορες νομικές φιοριτούρες έχει φτιάξει το δικό του κάστρο. Την ίδια ώρα στον ιδιωτικό τομέα γίνεται χαμός και δεν έχει χυθεί ούτε ένα δάκρυ. Όμως, στον παραφουσκωμένο δημόσιο τομέα ο κ. Μανιτάκης έχει ανακηρυχθεί προστάτης, ρίχνοντας τις ευθύνες αλλού. Έτσι, όμως, θα ξανάρθει η τρόικα κι εμείς ακόμη θα παίζουν με τα οργανογράμματα και τις δομές του δημοσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα