ΣΥΡΙΖΑ: Συνιστώσα της «αμερικανικής οικονομικής σχολής»

Σε επιβεβαίωση των φόβων της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για σοσιαλδημοκρατική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος με την ανάδειξή του ως υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστερής για την προεδρία της Κομισιόν ξεκαθάρισε, μιλώντας στο συνέδριο του ΚΕΑ, τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η πολιτική του

ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ανόδου του στην κυβερνητική εξουσία στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαγγέλλεται μια πολιτική υπεράσπισης της ύπαρξης της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι η υπάρχουσα νομισματική ένωση που διαιρείται απ’ το τείχος του χρήματος και είναι ευαίσθητη στις ανάγκες του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου είναι «νομισματική ένωση με σύντομη προθεσμία». Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως εγγυητής εκείνης της πολιτικής που θα βάλλει φραγμό στην μετατροπή της ευρωζώνης σε γερμανική ζώνη επιρροής και επιβολής των εθνικών συμφερόντων της Γερμανίας σε βάρος των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και απ’ αυτή την άποψη ο Αλέξης Τσίπρας επιφυλάσσει για το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΕΑ το ρόλο του θεματοφύλακα του ευρώ!

Στο πλαίσιο αυτό οι πολιτικές κατευθύνσεις και προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα ως υποψηφίου της Κομισιόν είναι:

Πρώτον: η αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ώστε αυτή «να λειτουργεί ως δανειστής ύστατης καταφυγής όχι μόνο για τις τράπεζές της αλλά και για τα κράτη».

Δεύτερον: ο διαχωρισμός των εμπορικών απ’ τις επενδυτικές τράπεζες.

Τρίτον: μια αποτελεσματική ευρωπαϊκή φορολογική νομοθεσία για τη φορολόγηση των offshore εταιρειών.

Τέταρτον: η ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος κατά τα πρότυπα της διάσκεψης του 1953 και Πέμπτον: ένα νέο «New Deal» για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Όπως φαίνεται οι παραινέσεις της Καθημερινής για «ωρίμανση» του ΣΥΡΙΖΑ και οι συμβουλές του διευθυντή του Βήματος προς τον Αλέξη Τσίπρα να πιάνουν τόπο…

Keywords
Τυχαία Θέματα