ΣΥΡΙΖΑ: "Κλωτσούν" το τενεκεδάκι των εσωκομματικών ξεκαθαρισμάτων, παρακάτω

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα το εσωκομματικό "μασάζ" στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να πέσουν οι εκρηκτικοί τόνοι.

Αναζητείται "φόρμουλα" για να κλωτσήσουν το τενεκεδάκι του μπρα ντε φερ μεταξύ "πλειοψηφίας" και αντιπολίτευσης, λίγο παρακάτω, όσο γίνεται εγγύτερα χρονικά στο Συνέδριο διεύρυνσης του κόμματος.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν "τραυματική" για το εσωτερικό του κόμματος καθώς τα χαρακώματα όπου βρίσκονται προεδρικοί και σύμμαχοι απέναντι στους 53 και τους κομματικούς, ξέφυγαν από τις κλειστές πόρτες

της Κουμουνδούρου, τείνοντας να λάβουν χαρακτήρα γενικευμένης εμφύλιας "σύρραξης".

Συμβιβασμός

Ο Αλέξης Τσίπρας σταθμίζοντας προφανώς τα δεδομένα , ήτοι να βυθιστεί το κόμμα σε μακρά εσωστρέφεια ( το Συνέδριο "ξεκαθαρισμάτων" άλλωστε κείται ...μακρά, στα μέσα Μαίου), επιδίωξε την εκτόνωση των άγριων πνευμάτων.

Και αν προσώρας αυτή θα επιτευχθεί με το να αποκλειστεί από ερώτημα του Δημοψηφίσματος που επωάζεται στον ΣΥΡΙΖΑ , το θέμα της προσθήκης για τη νέα ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ ( "προοδευτική Συμμαχία" ή "Πράσινη"), τότε αυτό είναι εξόχως πιθανό να προκριθεί ως συμβιβαστική λύση, αφ ης στιγμής, συμφωνήσουν άπαντες στο κόμμα, ότι το brand ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει κυρίαρχο μεν αλλά θα πρέπει να "διανθιστεί" με την προσθήκη ενός ακόμη όρου που να σηματοδοτεί την διεύρυνση του κόμματος.

Η κρίσιμη συνεδρίαση για τις αποφάσεις που θα εξασφαλίσουν ( άγνωστο για πόσο) μια μίνιμουμ ηρεμία στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να ληφθούν σήμερα, από το τραπέζι της συνεδρίασηςτης Πολιτικής Γραμματείας υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Συνεδριάσεις δίχως τέλος

Στη σημερινή συνεδρίαση μάλιστα θα συζητηθεί και το περιώνυμο κείμενο απολογισμού της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο συγκρότησαν οι Γιάννης Δραγασάκης, Θοδωρής Δρίτσας και Αριστείδης Μπαλτάς.

Το κείμενο αυτό θα παρουσιαστεί εν όψει και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές σαββατοκύριακο.

Οι συνεδριάσεις και τα κομματικά "πηγαιν έλα" της Κουμουνδούρου πάντως, όχι απλώς δεν σταματούν με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αλλά μάλλον... τώρα είναι που αρχίζουν.

Καθόσον πέραν του προσεχούς σαββατοκύριακου και της σύγκλησης της Κ.Ε, "κατειλημμένο" είναι για κομματικές συνάξεις - εκδηλώσεις και το επόμενο:

Στις 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα ενώ ακριβώς την επόμενη ημέρα, Κυριακή, θυα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης ( πρόκειται για το κομματικό Όργανο που συγκροτήθηκε μαζί με τη συμμετοχή "προοδευτικών συμμάχων" ) και η πρεμιέρα της τον περασμένο Νοέμβριο ανέδειξε το "χάσμα" πόυ χωρίζει πολλούς "κομματικούς" από τους πασοκογενείς ( και όχι μόνο) "συμμάχους", οι οποίοι αντιμετωπίζονται απ τους "ανησυχούντες" του ΣΥΡΙΖΑ σαν "μουσαφιραίοι" και δη, ανεπιθύμητοι.

Αντιπολιτευτική ατζέντα

Το στοίχημα πάντως για το κόμμα, του οποίου ο θεσμικός ρόλος είναι η άσκηση αντιπολίτευσης, είναι να καταφέρει να υπερκεράσει την εσωστρέφεια, ανταποκρινόμενο στην αποστολή του, ως του ανατέθηκε από τις εκλογές του Ιουλίου.

Επ αυτού, στην Κουμουνδούρου, επιχειρούν να συγκροτήσουν "μέτωπα" με την Κυβέρνηση για μια σειρά θεμάτων: Προστασία α' κατοικίας, Υγεία, Εργασιακά- Ασφαλιστικό , όπερ συμφωνήθηκε και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίουτην Πέμπτη ( άλλο Όργανο αυτό, προιόν συγκερασμού της πολιτικής γραμματείας του συριζα με μέλη από την ΚΕΑ των "συμμάχων").

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα