Συνελήφθη ο Κώστας Σακκάς κατηγορούμενος για συμμετοχήστους Πυρήνες της Φωτιάς.

19:20 7/1/2014 - Πηγή: Antinews

H Αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθη ο Κώστας Σακκάς, 30 ετών για παραβίαση των περιοριστικών όρων διαμονής που του είχαν επιβληθεί μετά από την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης. Είχε συλληφθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2012 για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και συγκεκριμένα στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Ο Σακκάς αφέθηκε ελεύθερος πέρυσι

το καλοκαίρι έπειτα από απεργία πείνας που έκανε και μετά από αντιδράσεις γιατί κρατούνταν επί 31 μήνες χωρίς να έχει δικαστεί.

Αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Εφετείου και περιοριστικούς όρους: εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, διαμονή στο σπίτι των γονιών του στον Πειραιά και εμφάνιση, κάθε Δευτέρα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Επίσης, του απαγορεύτηκε να συνομιλήσει με οποιονδήποτε συγκατηγορούμενό του.

Διαμαρτυρόμενος για το γεγονός πως το 18μηνο της προφυλάκισης που ορίζει ο νόμος πέρασε αλλά εκείνος δεν αφέθηκε ελεύθερος, ξεκίνησε απεργία πείνας.

Είχε συλληφθεί στις 4 Δεκεμβρίου του 2010 έξω από αποθήκη στη Νέα Σμύρνη μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια. Στην αποθήκη υπήρχε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Εύγε στην Ελληνική Αστυνομία για την τεράστια επιτυχία της. Συνελήφθη την ημέρα που δραπέτευσε ο Ξηρός. Τυχαίο; Δε νομίζω. Αλλά οι χαρτογιακάδες της Αστυνομίας και του υπουργείου Δικαιοσύνης, πανικόβλητοι μετά τη φυγή του Χριστόδουλου, έσπευσαν να τον συλλάβουν. Προφανώς ήξεραν που βρίσκεται, ίσως να τον παρακολουθούσαν κιόλας πιστεύοντας ότι μπορεί να τους οδηγήσει σε μεγαλύτερη «ψαριά».

Δείχνει, όμως, η κίνηση αυτή με ποιο τρόπο αντιμετωπίζουν το κορυφαίο εγκληματικό φαινόμενο στην Ελλάδα.

Προκειμένου να μην τους κατηγορήσουν και για τη φυγή του Σακκά έτρεξαν να τον πιάσουν, αποδεικνύοντας έτσι πόσο ανίκανοι είναι, κι όχι πόσο ικανοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα