Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Στη σύλληψη του δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Αλ. Λυκουρέζος συνελήφθη ύστερα από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτ. Νικολοπουλου, που χειρίζεται την υπόθεση της "μαφίας των φυλακών" Κορυδαλλού.

Να σημειωθεί ότι ο γνωστός ποινικολόγος ήταν συνήγορος του 65χρονου προσωρινά κρατούμενου δικηγόρου ο οποίος

φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό μεταξύ άλλων την εκβίαση για την απόσπαση χρημάτων του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου. Ο τελευταίος έχει καταθέσει στο παρελθόν για συνάντηση μεταξύ του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου και δύο συναδέλφων του, (ένας ήταν ο Αλ. Λυκουρέζος) οι οποίοι εκπροσωπούσαν στο δικαστήριο τον προφυλακισμένο δικηγόρο, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Όπως ανέφερε ο Αρ. Φλώρος, τότε οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι ζητούν 2 εκατ. ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο προφυλακισμένος σήμερα συνάδελφός τους και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίμαχης επίθεσης, που πλέον εμπλέκονται και στη "μαφία των φυλακών".

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του δεύτερου δικηγόρου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Oι δύο δικηγόροι για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευ.Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, διώκονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης.

Γιατί συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και καταζητείται ο δεύτερος δικηγόρος

Για "συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση" και απόπειρα εκβίασης του Αρ. Φλώρου, συνελήφθη ο Αλ. Λυκουρέζος και καταζητείται ο δεύτερος γνωστός δικηγόρος, ο οποίος ήδη δήλωσε ότι επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα για να εμφανιστεί αυτοβούλως στον ανακριτή.

Οι δύο δικηγόροι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, με αποτέλεσμα την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναμένεται να βρεθεί το πρωί ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, αντιμέτωπος - όπως και ο δεύτερος γνωστός δικηγόρος - με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου. Όπως όλα δείχνουν, οι δύο δικηγόροι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς.

Ο Αλ. Λυκουρέζος συνελήφθη ενώ επέστρεφε με το αυτοκίνητό του από εστιατόριο στο οποίο γευμάτιζε. Άνδρες της αντιτρομοκρατικής τον σταμάτησαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Ο γνωστός ποινικολόγος οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ και εκεί τον επισκέφθηκε ο δικηγόρος του, Θρασύβουλος Κονταξής. Ο δικηγόρος είπε ότι "είναι εξωφρενικό να εκδίδεται ένταλμα σύλληψης για έναν άνθρωπο γνωστής διαμονής και επαγγελματικής δραστηριότητας. Εκτός κι να εξυπηρετεί άλλες πολιτικές σκοπιμότητες".

Μάλιστα πολλοί νομικοί εξέφραζαν την απορία τους γιατί δεν κλήθηκαν οι δύο δικηγόροι σε απολογία, ώστε να εμφανιστούν και να δώσουν εξηγήσεις.

Η κατάθεση Φλώρου

Να σημειωθεί ότι ο Αρ. Φλώρος έχει αναφέρει σε κατάθεση του στον ανακριτή ότι οι δύο δικηγόροι ζήτησαν χρήματα, προκειμένου ο πελάτης του και δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος να ανακαλέσει τις καταθέσεις του, σύμφωνα με τις οποίες θεωρούσε τον Αρ. Φλώρο ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας που έγινε σε βάρος του, το Νοέμβριο του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Ο δεύτερος δικηγόρος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 , είπε ότι "μένει άναυδος" και ότι επιστρέφει άμεσα στην Αθήνα, από την επαρχία όπου βρίσκεται για άλλη δίκη:

"Αν αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που έχει διαρρεύσει, αύριο το πρωί θα εμφανιστώ μόνος μου στον ανακριτή να δω περί τίνος πρόκειται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν θα αρκούσε ενδεχομένως να κληθείτε σε μία απολογία για οτιδήποτε υπάρχει σε βάρος σας, εάν υπάρχει;

-Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι μένω άναυδος. Αυτό έχω να πω. Τίποτε περισσότερο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για την υπόθεση επειδή έχω ακούσει την κατάθεσή σας στο δικαστήριο, έχετε πει κατ’ επανάληψη ότι έχετε ασχοληθεί ,με την υπόθεση η οποία απασχολεί του 65χρονου δικηγόρου, το τελευταίο διάστημα δηλαδή στο τέλος της συγκεκριμένης υπόθεσης.

-Ακριβώς. Δεν είχα καμία σχέση με τη υπόθεση αυτή, ούτε με την υπόθεση της Energa, ούτε με την υπόθεση τη ς απόπειρας ανθρωποκτονίας από το 2014 μέχρι τα μέσα του ’17 .Καμία απολύτως σχέση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ζητήθηκαν χρήματα όπως υπάρχουν καταθέσεις που λέγονται από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία;

-Ενώπιόν μου ποτέ. Άλλωστε εγώ δεν είχα ποτέ κάποια προσωπική επαφή ή επικοινωνία με τον αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο , ούτε τηλεφωνική, ούτε προσωπική, δεν είχα πάει ποτέ στο γραφείο του , δεν είχε έρθει ποτέ στο δικό μου, δεν είχαμε ανταλλάξει email, δεν είχαμε ανταλλάξει sms. Ποτέ. Το δηλώνω κατηγορηματικά. Μου φαίνεται αδιανόητο. Τι να σας πω .Ειλικρινά πέφτω από τα σύννεφα. Είμαι και εκτός Αθηνών, είχα δικαστήριο εκτός Αθηνών και θα φροντίσω να αναχωρήσω εκτάκτως για να επιστρέψω στη Αθήνα. Και να παρουσιαστώ μόνος μου να δω τι συμβαίνει. Ξέρω ότι έχω την συμπαράσταση όλων των συναδέρφων. Όλος ο κόσμος, ο νομικός μας κόσμος και όχι μόνον, ξέρει ποιος είμαι. Ειλικρινά επαφίεμαι πλέον στο Θεό, πουθενά αλλού".

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνελήφθη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος,synelifthi, alexandros lykourezos