Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Κάτι σάπιο φέρεται να υπάρχει στο βασίλειο του… ΑΠΘ. Η πανεπιστημιακή κοινότητα της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει ως την «κορυφή του παγόβουνου» τις αποκαλύψεις σχετικά με τις τακτικές που ακολουθεί η διοίκηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Τα «δώρα» προς τη γνωστή ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη δεν σόκαραν όλους όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο ΑΠΘ. Βέβαια, η διοίκηση του ιδρύματος

ισχυρίζεται πως έγιναν εν αγνοία της και δηλώνει πως εξαπατήθηκε από υπάλληλο. Την ίδια ώρα, η ίδια διοίκηση -η οποία συχνά επικαλείται την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης- έστειλε εξώδικο σε καθηγητή του ΑΠΘ, καθώς τόλμησε να αναρτήσει στη σελίδα του στο facebook τα δημοσιεύματα και να τα σχολιάσει. Παράλληλα, οργιάζουν οι φήμες για «στρατό συνεργατών» του πρύτανη, που βρίσκουν δουλειά μέσω… ερευνητικών προγραμμάτων.

Το δημοσίευμα που έφερε τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο να γίνεται κουμπάρος στην Κωνσταντινούπολη και τα έξοδα μετάβασης και διαμονής να καλύπτονται από το ΑΠΘ, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» και προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Ακολούθησε η αποκάλυψη πως ο αντιπρύτανης, Γιάννης Παντής, δώρισε ένα iphone στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως έπεσε θύμα απάτης από το διευθυντή του καταστήματος, Γιώργο Δημητριάδη, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, πήρε την πρωτοβουλία να δωρίσει το κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα στην ηθοποιό, χωρίς να τον ρωτήσει. Επιπλέον, ο κ. Παντής υποστηρίζει ότι ο κ. Δημητριάδης επιχείρησε να τον παγιδεύσει, στέλνοντας στο σπίτι του μια τηλεόραση και ένα DVD player, που ο αντιπρύτανης είχε ζητήσει να σταλούν στην κατασκήνωση του ΑΠΘ. «Ολα αυτά θα καταρρεύσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σήμερα, θα πάω στον εισαγγελέα με έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί του κ. Παντή είναι ανυπόστατοι», αρκέστηκε να δηλώσει στον «Ε.Τ.» ο κ. Δημητριάδης.

Την ίδια ώρα, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στην πανεπιστημιακή κοινότητα η απόφαση του κ. Μυλόπουλου να στείλει εξώδικο στον καθηγητή Φυσικής του ΑΠΘ, Ορέστη Καλογήρου, επειδή ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook τα δημοσιεύματα και προχώρησε στο σχολιασμό τους. Ο πρύτανης επαναφέρει το σενάριο ότι μετέβη στην Κωνσταντινούπολη με έξοδα του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του έργου για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που έχει αναλάβει το πανεπιστήμιο. «Επειδή οι ισχυρισμοί τους οποίους διαδίδετε δεν είναι απλώς δυσφημιστικοί, αλλά και συκοφαντικοί, δεδομένου ότι έχει δημοσιοποιηθεί και γνωστοποιηθεί στο σύνολο της κοινότητας του ΑΠΘ η αλήθεια, την οποία με δόλο παραποιείτε ψευδόμενος, διαμαρτύρομαι έντονα για το συκοφαντικό δημοσίευμά σας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μυλόπουλος και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η απάντηση του κ. Καλογήρου ήρθε επίσης με εξώδικο. Υποστηρίζει ότι απλά ανάρτησε τα δημοσιεύματα και τόνισε ότι ανάρτησε και την απάντηση που εξέδωσε η πρυτανεία. Αναφερόμενος στο πολύκροτο ταξίδι της Κωνσταντινούπολης, υποστηρίζει ότι η δαπάνη που εγκρίθηκε από το ΑΠΘ αφορά την προώθηση των διεθνών σχέσε

Keywords
Τυχαία Θέματα