Συνεχίζεται η Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ - Νέος φορέας από βαθύ ΠΑΣΟΚ

12:53 8/4/2019 - Πηγή: Antinews

Περισσότερες από είκοσι φορές εξεφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Γαλάτσι το Σάββατο, τον όρο "Αριστερά".

Δεν υπήρξε ωστόσο, ούτε μία "μεταγραφή" από τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι οι "53" όλο το προηγούμενο διάστημα, από τον "ανασχηματισμό Τόλκα - Μωραίτη", ζητούν επιμόνως να απευθυνθεί το κυβερνών κόμμα και στα αριστερά του, στοχεύοντας σε πρώην συντρόφους που εγκατέλειψαν το "καραβάνι" μετά

τη σύναψη του τρίτου μνημονίου, τον φοβερό μήνα Ιούλιο του 2015.

Η εκδήλωση της "προοδευτικής συμμαχίας" το Σάββατο, δεν είχε ούτε ψήγμα ή λοξοκοίταγμα έστω προς την αριστερή πλευρά. Η πραγματική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς τα δεξιά του, δηλαδή προς το Κέντρο, με την προσάρτηση στελεχών από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ , την ΔΗΜΑΡ και το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ, όπως τον κ. Τζουμάκα.

Το πώς θα το μεταβολίσουν αυτό εντός του κόμματος μένει να φανεί αν και εδώ και καιρό ο κ. Τσίπρας έχει βάλει πλώρη προς το ...παλιό καλό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο, χωρίς κανείς να μπορεί σε κομματικό επίπεδο να βάλει τροχοπέδη στα σχέδιά του.

Σε ό,τι αφορά το ΚΙΝΑΛ και την Φώφη Γεννηματά, η τόσο εκκωφαντική σιωπή του Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν παρά ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν το υπολογίζει, ούτε την επικεφαλής του: Επιχείρησε να "εξαφανίσει" το κόμμα του Κέντρου με μια πρόδηλη στόχευση: Ή θα συσπειρωθείτε γυρω μας είτε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπάρχει και άλλος παράγοντας εδώ που οδήγησε τον κ. Τσίπρα να αγνοήσει το ΚΙΝΑΛ και την κ. Γεννηματά: Η συσπείρωση.

Οσάκις στο παρελθόν είχε επιλέξει να συγκρουστεί ευθέως με το Κίνημα Αλλαγής και να δώσει τόνο "εξαέρωσής" του, η συσπείρωση που εμφάνιζε το ΚΙΝΑΛ έδινε την απάντηση ότι στρατηγικά, ο κ. Τσίπρας δεν βαδίζει σε καλό δρόμο, εν όψει της (ευρω)κάλπης.

Έτερο συμπέρασμα από την εκδήλωση του Σαββάτου είναι και η εκτίμηση ότι αυτός ο νέος ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στα σπάργανα δεν μπορεί να αποδώσει ( ό,τι είναι να αποδώσει πολιτικά) έως τις ευρωεκλογές.

Ο χρόνος δεν αρκεί και οι δημοσκοπήσεις (είτε αυτές που ανεβάζουν την διαφορά με τη Ν.Δ σε διψήφιο ποσοστό είτε οι πιο συγκρατημένες που την εμφανίζουν γύρω στο 6-7%), έχουν αποτυπώσει την εδραίωση της Ν.Δ στην πρώτη θέση της κάλπης της 26ης Μαίου.

Στην πραγματικότητα, το "εγχείρημα ΠΑΣΟΚ" έχει ορίζοντα τις εθνικές εκλογές και απαιτεί χρόνο για να ολοκληρωθεί. Το συμπέρασμα αυτό επικαλούνται συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα, ως ένα ακόμη ...αποδεικτικό στοιχείο προς επίρρωση πως παρά τα επίμονα σενάρια των τελευταίων μηνών ότι ο πρωθυπουργός θα οδηγηθεί σε κάλπες πριν από το καλοκαίρι, οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν το Φθινόπωρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως ουδόλως φαίνεται να ενοχλείται από την ταύτιση της "προοδευτικής συμμαχίας" με το παλαιό ΠΑΣΟΚ.

Αντιθέτως, την ενθαρρύνει. Μόνο τυχαίο εξάλλου δεν ήταν ότι στην ομιλία του το Σάββατο, συσχέτισε ευθέως την πολιτική αλλαγή του '80 με αυτή που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση το 2015.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα