Συνεχίζει να προκαλεί ο Κουφοντίνας

Δε λέει να μας αφήσει ήσυχους ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη Δημοκρατία που ήθελε να ανατρέψει, γράφει βιβλία, στέλνει επιστολές, παρεμβαίνει στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Κάτι που προφανώς δεν μπορούν να κάνουν τα 20 και πλέον θύματα της «17Ν».

Βεβαίως, η Δημοκρατία δεν εκδικείται, γι' αυτό και ταΐζει εφ' όρου ζωής τον Κουφοντίνα και τους όμοιούς του. Αλλά είναι προκλητικό ο «Φαρμακοχέρης» να γίνεται τιμητής των πάντων.

Χθες ο Κουφοντίνας έστειλε μαζί με το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Κώστα Γουρνά, επιστολή

στο Ποντίκι με το οποίο καταγγέλλει την ελληνική πολιτεία γιατί θέλει να φτιάξει φυλακές υψίστης ασφαλείας. Τις χαρακτηρίζει ελληνικά Γκουαντανάμο, αλλά προφανώς και πάλι δε ρώτησε τη μητέρα με τα δύο παιδιά που έχασαν τον άνθρωπό τους, τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη από τα χέρια του βαρυποινίτη Αλβανού στο Μαλανδρίνο.

Μιλά για ασφυκτικές συνθήκες κράτησης και εξακολουθεί να θεωρεί εαυτόν πολιτικό κρατούμενο γιατί προφανώς δεν τον έχουν σε κελί με τζακούζι, ούτε του δίνουν άδειες για να κυκλοφορεί ελεύθερος και να χαίρεται για τα έργα του. Αλλά στο κάτω – κάτω αν είναι γνήσιος επαναστάτης κι όχι ένας κοινός δολοφόνος, γιατί δεν αποδέχεται την τιμωρία του. Σκότωσε ανθρώπους, πρέπει να πάει φυλακή. Ή μήπως ζητά μετάλλιο τιμής;

ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το νομοσχέδιο για τις φυλακές δημιουργεί τα ελληνικά Γκουαντάναμο.

Οι έγκλειστοι σε αυτές τις ειδικού τύπου φυλακές:

♦ Στερούνται όλα τα δικαιώματα των άλλων φυλακισμένων (άδειες, αναστολές κ.ά.).

♦ Περιορίζονται (σχεδόν μηδενίζο­νται) τα επισκεπτήρια και οι τηλεφω­νικές επικοινωνίες.

♦ Παραμένουν κλεισμένοι στα κελιά ακόμα και 23 ώρες το εικοσιτετράωρο.

♦ Μπαίνει σε αυτές τις φυλακές ειδική αστυνομία με απόρρητες αρμοδι­ότητες και εξουσίες.

Αυτό το ασφυκτικό καθεστώς κράτησης παραπέμπει στο αμερικανικό Γκουαντάναμο. Το νομοσχέδιο αυτό του Σαμαρά, του Δένδια και του Αθανασίου είναι φασιστικής έμπνευσης και κοπής. Είναι έκφραση του κράτους μόνιμης έκτακτης ανάγκης. Είναι το αντίστοιχο μνημόνιο για τους κρατούμενους.

Η μικροκοινωνία των φυλακισμένων δεν θα έμενε αλώβητη από την ολομέτωπη επίθεση στην ελληνική κοινωνία. Την ώρα που σε παγκόσμια κλίμακα ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός για να ξεπεράσει την κρίση του καταπατεί κατακτήσεις δεκαετιών, εφαρμόζει στην ελληνική κοινωνία την πιο απάνθρωπη εκδοχή αυτής της στρατηγικής.

Η στρατηγική αυτή δεν αφήνει βαλβίδες αποσυμπίεσης, αντίθετα συμπιέζει, εκτός από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, κάθε επιθυμία για αντίσταση. Αυτή τη λογική εκφράζει και το νομοσχέδιο για τις φυλακές: δημιουργεί το φόβητρο των φυλακών Τύπου Γ. Φόβητρο για τους φυλακισμένους, αλλά και ολόκληρη την αγωνιζόμενη κοινωνία. Πρώτος στόχος του νομοσχεδίου είναι η απομόνωση των πολιτικών κρατουμένων. Πρότυπό του είναι το μοντέλο που οι­κοδομήθηκε για τους συλληφθέντες για τη 17Ν το καλοκαίρι του 2002.

Σκοπός του είναι να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει ένα παρόμοιο καθεστώς απομόνωσης. Να μη φτάνει ο λόγος των πολιτικών κρατουμένων στην κοινωνία που αναζητά αντισυστημικές κατευθύνσεις. Όμως, όπως το 2002 οι αγώνες των φυλακισμένων και του κινήματος αλληλεγ­γύης ανέτρεψαν αυτούς τους σχεδιασμούς, ανατρέποντας την πολιτική απομόνωση, έτσι θα γίνει και τώρα.

Καλούμε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους, τους αγωνιζόμενους κρατούμενους, το κίνημα αλληλεγγύης, την αγωνιζόμενη κοινωνία να ενώσουν τη φωνή και τη δράση τους, για να μην περάσει το φασιστικό νομοσχέδιο. Ο Αγώνας αυτός είναι κομμάτι του αγώνα ενάντια στα μνη­μόνια που διαλύουν ολόκληρη την κοινωνία.

ΥΓ.: Το νομοσχέδιο εφαρμόζεται στις φυλακές πριν ακόμα ψηφιστεί. Το κόψιμο των αδειών, το κλείσιμο κάθε βαλβίδας αποσυμπίεσης, οδηγούν ήδη σε τραγικά αποτελέσματα: το μαχαίρι στο Μαλανδρίνο κρατούσαν οι τρεις εμπνευστές του νομοσχεδίου.

Κώστας Γουρνάς

Δημήτρης Κουφοντίνας

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
deal φαρμακοχερης
Τυχαία Θέματα