Συνάντηση Σαμαρά με Ερντογάν

22:18 2/9/2014 - Πηγή: Antinews

Και ξαφνικά, συνάντηση Σαμαρά με Ερντογάν. Λίγες ημέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και το ακόμη πιο προκλητικό ταξίδι του στα Κατεχόμενα, οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στο Κάρντιφ της Ουαλίας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι τη συνάντηση ζήτησε από τον Σαμαρά ο Τούρκος πρόεδρος και στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να τεθεί

και το Κυπριακό, αλλά και θέματα που αφορούν τις δυο χώρες, ενώ η συνομιλία θα γίνει στη σκιά της ανακοίνωσης από την Τουρκία νέων σεισμογραφικών ερευνών του τουρκικού σκάφους «Barbaros» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με απλά λόγια ο Ερντογάν ζητά ραντεβού από τον Σαμαρά την ίδια ώρα που βγάζει πλοία στο Αιγαίο, που αμφισβητεί την ΑΟΖ, κάνει το πρώτο του ταξίδι στα Κατεχόμενα και στέλνει μηνύματα προς όλους ότι δεν θα επιτρέψει γεωτρήσεις στα κυπριακά οικόπεδα αν δεν εξασφαλιστεί ουσιαστικά και «μερίδιο» στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

Η συνάντηση είναι πονηρή και ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να είναι προσεκτικός από τις τουρκικές γαλιφιές και τα παζάρια που θα θελήσει να κάνει. Οι πιέσεις που δέχονται οι Τούρκοι από τους Κούρδους αλλά και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή δεν αποκλείεται να οδηγήσει τους Τούρκους στο να «εξάγουν» προς το Αιγαίο τα προβλήματά τους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα