Συνάντηση Σαμαρά – Χρυσοχοϊδη για εγκληματικότητα

Το πράσινο φως στον Μ. Χρυσοχοϊδη να προχωρήσει σε επιχειρήσεις – σκούπα στο κέντρο της Αθήνας ώστε να μειωθεί η εγκληματικότητα και ταυτόχρονα να σταματήσει η ανεξέλεγκτη ροή παράνομων μεταναστών στην πρωτεύουσα, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση που είχαν με τον υπουργό ΠΡΟΠΟ είχε ως βασικό αντικείμενο ακριβώς τον τρόπο που θα περιοριστεί η γκετοποίηση του κέντρου από τους χιλιάδες λαθρομετανάστες

αλλά και κάθε καρυδιάς καρύδι εγκληματίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρυσοχοίδης θα προχωρήσει σε επιχειρήσεις τις επόμενες ημέρες, όμως το πρόβλημα είναι που θα πάει τους συλληφθέντες παράνομους μετανάστες. Γιατί αν τους αφήσουν μετά από μια – δυο ημέρες, πάλι στο κέντρο θα καταλήξουν. Για το λόγο αυτό ο Αντ. Σαμαράς ζήτησε από τον υπουργό να προβλεφθεί και δεύτερος χώρος υποδοχής λαθρομεταναστών μετά από αυτόν στην Κοζάνη με στόχο την αποσυμφόρηση της Αθήνας, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης.

Φαίνεται ότι ο Σαμαράς παίρνει πάνω του την επιχείρηση τάξη και ασφάλεια στο κέντρο ώστε να αναγεννηθεί η περιοχή και να επιστρέψει η οικονομική δραστηριότητα και οι κάτοικοι που έχουν φύγει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιδρυμα Ωνάση διοργανώσει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη το μεσημέρι για να ανακοινώσει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση του κέντρου με βασικό σημείο την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί η πολιτική ηγεσία του τόπου καθώς το θέμα της γκετοποίησης του κέντρου αποτελεί μείζον θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο Χρυσοχοίδης το χαρακτήρισε βόμβα και για πρώτη φορά θα συμφωνήσουμε. Αρκεί να κάνει κάτι άμεσα ή τουλάχιστον να βάλει τις βάσεις ώστε η επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Το θέμα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας παντός είδους είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της καθημερινότητας των Αθηναίων, κι όχι μόνο, και δεν χωρούν ούτε διαφωνίες ούτε καθυστερήσεις. Δράση απαιτείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα