Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ αύριο για την Ελλάδα

20:29 5/7/2015 - Πηγή: Antinews

Στο Παρίσι μεταβαίνει αύριο το απόγευμα η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ προκειμένου να συζητήσει με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για την Ελλάδα και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

«Οι συζητήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο από τις 18.30 τοπική ώρα (19.30 ώρα Ελλάδος) και το δείπνο που θα ακολουθήσει θα αποτελέσει

μια αξιολόγηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος αλλά και συνέχιση της συνεργασίας Γερμανίας - Γαλλίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η συνάντηση αυτή στο Μέγαρο των Ηλυσίων "εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για να συμβάλουν σε μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα", αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Μέρκελ και Ολάντ αναμένεται να συζητήσουν τα επόμενα βήματα, δίχως να αποκλείεται πλέον ένα «παράλληλο νόμισμα» για την Ελλάδα.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι θα γίνει Eurogroup αλλά και EuroWorkingGroup. Αξιωματούχος της ευρωζώνης ωστόσο έσπευσε να διαψεύσει, επισημαίνοντας ότι δεν σχεδιάζεται άμεσα Eurogroup και δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι υπουργοί Οικονομικών δεν θα ήξεραν τί να συζητήσουν».

Διαψεύδει το παράλληλο νόμισμα το Μέγαρο Μαξίμου

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητάει το ενδεχόμενο υιοθέτησης παράλληλου νομίσματος» ξεκαθαρίζει μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης στο διεθνές πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκτιμήσεων που δίνουν προβάδισμα στο «Όχι», ο Παντελής Βαλασόπουλος, ανταποκριτής του MEGA στο Βερολίνο, είπε επικαλούμενος αναλύσεις του γερμανικού καναλιού Ν24, ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι, θα τεθεί και το ενδεχόμενο υιοθέτησης παράλληλου νομίσματος.

Πηγή:imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα