Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: 1,5 εκατομμύριο πολίτες συγκεντρώθηκαν σύμφωνα με τους διοργανωτές

17:33 4/2/2018 - Πηγή: Antinews

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος δίνοντας βροντερό «παρών» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους οι διαδηλωτές ανέρχονται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες.

Από την πλευρά της η ελληνική αστυνομία αναφέρει ότι οι διαδηλωτές

υπολογίζονται στους 140 χιλιάδες, την ώρα που οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 1,5 εκατομμύριο πολίτες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από ώρα 12:00 σήμερα (04-02-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, από τα οποία 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.

Από το πρωί στους δρόμους

Πολίτες κάθε ηλικίας πήγαν στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και στις κεντρικές λεωφόρους γύρω από τη Βουλή. Γεμάτη κόσμο ήταν η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Πολεμικού Μουσείου. «Κοσμοπλημμύρα» γίνεται στην οδό Σταδίου, τη Φιλελλήνων, στη Μητροπόλεως και την λεωφόρο Αμαλίας από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Από τις 12 το μεσημέρι η πλατείας Συντάγματος είχε γεμίσει από πολίτες από όλη τη Μακεδονία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου που έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας για να διατρανώσουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

Παράλληλα, άρχισαν να φτάνουν και τα πρώτα πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη και διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδας. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι συνολικά 2.500 λεωφορεία θα μεταφέρουν κόσμο στην Αθήνα για το συλλαλητήριο. Πολίτες ταξίδεψαν ακόμη και με ΙΧ.

Παράλληλα, από τις 10 το πρωί, οι συρμοί του μετρό διέρχονται από τους σταθμούς Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια δίχως να κάνουν στάση.

Στο συλλαλητήριο του Συντάγματος ο Αντωνης Σαμαράς

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας βρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς είχε εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή του συλλαλητήριο δηλώνοντας ότι πρόκειται για μία «μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα». Με το σύνθημα «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς» υποδέχτηκε το πλήθος τον πρώην πρωθυπουργό που πήγε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα.

Ο κ.Σαμαράς δήλωσε: «Αυτη η συγκλονιστική εικόνα ενότητας και αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού θα φτάσει έξω. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβουν όλοι. Και ποιος δεν είναι συγκινημένος».

Σε κλίμα αποθέωσης η αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα

Οι Εύζωνες καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος που έχει ήδη κατακλύσει την πλατεία για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Εν μέσω αποθέωσης από το συγκεντρωμένο πλήθος έγινε το πρωί της Κυριακής η αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Χιλιάδες Έλληνες πολίτες που έχουν ήδη κατακλύσει την πλατεία εν όψει του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία καταχειροκρότησαν τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, ενώ η μπάντα τους έπαιζε το «Μακεδονία Ξακουστή».

Έδιωξαν από το Σύνταγμα των βουλευτή των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνο Κατσίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης,, είχε φτάσει μπροστά στην εξέδρα που έχει στηθεί στην είσοδο της οδού Ερμού στην πλατεία Συντάγματος, όταν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου τον πλησίασαν και του ζήτησαν να αποχωρήσει.

Ο κ. Κατσίκης, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Εκατοντάδες λεωφορεία αναχώρησαν τα ξημερώματα από τη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας ταξίδεψαν όλη τη νύχτα για να βρεθούν το πρωί στην Αθήνα και να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη τα πρώτα τουριστικά λεωφορεία με προορισμό την πρωτεύουσα. Οι αναχωρήσεις λεωφορείων συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά τις 5 το πρωί αναχώρησαν από το άγαλμα του Βενιζέλου εννέα λεωφορεία ενώ μεγάλος αριθμός λεωφορείων αναχώρησε από τους Αμπελόκηπους και το Ωραιόκαστρο. Μέχρι τις 6 είχαν περάσει από τα διόδια των Μαλγάρων περισσότερα από 80 λεωφορεία.

Οι περισσότερες οργανωμένες εκδρομές από Θεσσαλονίκη θα ξεκινούσαν το ταξίδι τους για την Αθήνα στις 6 και θα περνούσαν τα διόδια λίγο πριν τις 7, προκειμένου να βρίσκονται εγκαίρως στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν για το Σκοπιανό.

Κλιμάκια της Αστυνομίας παραμένουν επί ποδός για τη διευκόλυνση της κίνησης των λεωφορείων.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα