"Συγχωροχάρτι" Τσίπρα σε Βαρουφάκη

13:38 4/7/2019 - Πηγή: Antinews

Έκανε πολλά στραβά ο Βαρουφάκης αλλά και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν δεν θα τα κατάφερνε το 2015 είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα ναι μεν ομολόγησε ότι δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι για την διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου αλλά και καλύτερα να είχε προετοιμαστεί η Κυβέρνησή του, την είχαν

"στημένη" οι έξω και ειδικώς ο Σοιμπλε.

Δεν μετάνιωσα που πήγα στον ΣΚΑΪ, δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι ήταν μία σκληρή συνέντευξη την οποία απόλαυσε αλλά έδειξε εμφανή όχληση γιατί δεν ερωτήθηκε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τα ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ότι διασφάλισε ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση, επιτιθέμενος ταυτόχρονα στη Ν.Δ ότι θα υποχρεώσουν τους σημερινούς εργαζόμενους να δίνουν τις εισφορές τους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές, δημιουργώντας μία τεράστια τρύπα που θα καλυφθεί είτε από τις δημόσιες δαπάνες είτε με περικοπή των συντάξεων.

Και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν...

Είναι άλλο να με κατηγορούν για ψεύτη και άλλο να έχω τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού ότι έδωσα τη μάχη στην Ευρώπη με εντιμότητα, αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια. Μας την είχαν στημένη, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι και καλύτερα προετοιμασμένοι να είμαστε δεν θα άλλαζε κάτι, αφού είχαν πάρει την καταστροφική -και γι' αυτούς- απόφαση για Grexit.

"Η απόλυτη αλήθεια είναι ότι είχαμε αδυναμίες στην προετοιμασία μας. αλλά και καλύτερα προετοιμασμένοι να ήμασταν είχαμε απέναντι μια στημένη υπόθεση με διάθεση τιμωρητική. Ο Βαρουφάκης έχει κάνει πολλά στραβά αλλά όποιος και να ήταν στη θέση του και ο Μέσι της πολιτικής να είχε αναλάβει δεν είχε πολλά περιθώρια”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας είπε για:

Συντάξεις

*Δεν θα κατηγορήσει κανείς τη ΝΔ αν κόψει συντάξεις γιατί το χει πει ή προχωρήσει σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για την 7ημερη εργασία, γιατί το χει πει. Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει για απολύσεις, για κόψιμο επικουρικών. Για ποιο λόγο χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση το ασφαλιστικό;

*Λένε ότι θα δώσουν σε ιδιώτες την επικουρική ασφάλιση. Όταν σταματήσουν οι εργαζόμενοι να πληρώνουν εισφορές θα δημιουργηθεί τεράστια τρύπα για την πληρωμή των συντάξεων. Ή θα καλυφθεί η τρύπα με δημόσιες δαπάνες που δεν υπάρχουν ή με περικοπές.

*Έρχεται χθες ο κ. Μητσοτάκης και λέει ότι θα διατηρήσει την 13η σύνταξη εάν η οικονομία έχει ανάπτυξη 4%. Είναι δυνατόν να τους κοροϊδεύει με αυτόν τον τρόπο;

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της κεντροαριστεράς στην ΕΕ.

*Μας κατηγορούν ότι δώσαμε βάρος στους αδύναμους και ξεχάσαμε τους μεσαίους. Ήταν ηθική ευθύνη.

Ν.Δ

Ξέρουμε τι μεταρρυθμίσεις θα κάνει ο Μητσοτάκης, αυτές που πρότεινε το ΔΝΤ και εμείς τις αποτρέψαμε. Έχουν έρθει σε επαφή με ιδιώτες για να κάνουν τη μεγάλη μπίζνα. Αν αύριο γίνει μια Ασπίς και χάσουν τα λεφτά τους οι εργαζόμενοι; δεύτερο ντιλ με τους κλινικάρχες. Τρίτο μεγάλο ντιλ η ΔΕΗ.

Μακεδονικό

*Όταν πήγα στον Ζάεφ μου είπε είσαι τρελός; να αλλάξω όνομα; Έχω κεκτημένο. Εάν εγώ έβγαζα αυτά προς τα έξω (επιστολές Καραμανλή) θα έβγαζα τα ματάκια μου με τα χεράκια μου. Είχα την ευθύνη της χώρας.

*Πήραμε πίσω την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας. Δεν υπάρχει Μεγαλέξανδρος πια εκεί. Εδώ είναι ο Μεγαλέξανδρος.

*Μας είπαν προδότες έβγαλαν τον κόσμο στο δρόμο και τον πότισαν με φαρμάκι εθνικιστικό.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα