Στον Κολομβιανό Πρόεδρο Σάντος το Νόμπελ Ειρήνης

Στον Κολομβιανό Πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης, για την προσπάθειά του να φέρει την ειρήνη στη χώρα του. Παρά την καταψήφιση της συμφωνίας ειρήνης που έφερε στο λαό προς έγκριση μέσω δημοψηφίσματος, ο Σάντος επιβραβεύθηκε για την προσπάθεια και την επιμονή του.

Αντίθετα με ό,τι αναμενόταν, οι ψηφοφόροι στην Κολομβία απέρριψαν προ ημερών, με μικρή διαφορά, τη συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την οργάνωση FARC.

Παρόλα αυτά,. ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος δήλωσε αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια για τον τερματισμό της εμφύλιας σύρραξης, που διαρκεί 52 χρόνια. "Δεν εγκαταλείπω την προσπάθεια, θα συνεχίσω να επιδιώκω την ειρήνη για το υπόλοιπο της θητείας μου, διότι αυτός είναι ο τρόπος να αφήσουμε μια καλύτερη χώρα στα παιδιά μας", είχε δηλώσει ο Σάντος, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την επανεκλογή του στο αξίωμα μετά τη λήξη της θητείας του τον Αύγουστο του 2018.

Σε ερώτηση προς την Επιτροπή πάντως, αν είναι ασέβεια να δίνουν το Νόμπελ για μια συμφωνία που ο λαός απέρριψε, η εκπρόσωπος απάντησε ότι ο λαός δεν απέρριψε την ειρηνευτική συμφωνία αλλά τις λεπτομέρειές της. Η απονομή του βραβείου θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου στο Όσλο.

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα