Στοιχεία - σοκ: 1 στα 3 νοικοκυριά ζει με ετήσιο εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ

Αρνητικές είναι οι προσδοκίες των νοικοκυριών για το 2016, καθώς το 70% αναμένει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης και μόνο το 5,1% προσδοκά σε βελτίωση των οικονομικών του δυνατοτήτων. Αυτό προκύπτει από την έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ για το εισόδημα και τις δαπάνες των νοικοκυριών για το 2015" δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Γιώργος Καββαθάς.

Ο ίδιος εκτιμά ότι εφέτος θα αυξηθούν τα λουκέτα και θα χαθούν

θέσεις εργασίας, καθώς αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν συρρικνωθεί ήδη αρκετά τα προηγούμενα χρόνια, οπότε δεν έχουν άλλη λύση από την παύση εργασιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 94,2% των νοικοκυριών παρουσίασε σημαντική μείωση των εισοδημάτων, μετά το ξέσπασμα της κρίσης, με σαφέστατη την τάση διεύρυνσης της ανισότητας υπέρ του 1% του πληθυσμού. Μάλιστα, μείωση εισοδημάτων καταγράφηκε και μέσα στο 2015 για το 77,9% των νοικοκυριών.

Ακόμη, πάνω από 1 στα 3 νοικοκυριά δηλώνουν ότι διαβιούν με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που βρίσκεται στην κατώτερη εισοδηματική κλίμακα (36,3% δηλώνουν εισόδημα

Keywords
Τυχαία Θέματα