Στο ΠΑΣΟΚ δεν τολμούν να στήσουν κάλπες για το νέο αρχηγό

08:55 3/2/2012 - Πηγή: Antinews

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε αυτό που όλοι φανταζόμασταν. Ότι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί και δεν μπορούν να χωρίσουν ούτε δύο γαϊδουριών άχυρα, κυβέρνησαν δύο χρόνια την Ελλάδα.

Επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι φανταζόμασταν. Πώς δεν είναι δύσκολο να διαλύσεις μας χώρα. Οι Πασόκοι ξέρουν καλά τη συνταγή.

Αν και κανονικά δε θα έπρεπε να ασχοληθούμε με ένα κόμμα που παίρνει… 10%, εντούτοις θα το κάνουμε για να δείξουμε

ότι πρόκειται για πολιτικούς εκτός τόπου και χρόνου.

Αφού μίλησε ο κ. Παπανδρέου και εκφώνησε στην ουσία το κύκνειο άσμα του, άρχισαν τα στελέχη και οι βουλευτές να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους. Όσοι εν πάση περιπτώσει ενδιαφέρονται για ένα κόμμα που το λένε ΠΑΣΟΚ, περίμεναν να ακούσουν κάποια πράγματα να λέγονται με το όνομά τους. Περίμεναν μια διέξοδο, ένα βήμα ότι το κόμμα αλλάζει σελίδα, θα πάει σε εκλογή προέδρου και θα προσπαθεί να αυτοκαθαρθεί.

Αντί όλων αυτών είδαμε σκιαμαχίες για ένα άδειο πουκάμισο, αιχμές για την κυβερνητική θητεία, κάθε πικραμένος έλεγε κι από κάτι. Μόνο η Β. Παπανδρέου και ο Π. Ευθυμίου ζήτησαν επίσπευση των διαδικασιών που είχαν οριστεί για το Μάρτιο. Κι επειδή αυτοί οι δύο συγκεκριμένοι κλείνουν προς τον Βενιζέλο, μάλλον φαίνεται να υπάρχει στο παρασκήνιο κάτι. Λέγεται ότι συμφωνήθηκε, εφόσον δεν υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις (π.χ. αιφνίδιες εθνικές εκλογές), η διαδικασία να τελειώσει εντός του μήνα και να εκλεγεί πρόεδρος από ένα διευρυμένο συνέδριο. Στο ΠΑΣΟΚ δεν τολμούν να στήσουν κάλπες για να ψηφίσει ο λαός διότι όχι μόνο δε θα πατήσει κανείς να ψηφίσει αλλά θα πέσει και άγριο ξύλο. Παίρνουν τα μηνύματα στην Ιπποκράτους και προτιμούν να εκλεγεί ο πρόεδρος από ένα ελεγχόμενο όργανο παρά από τον κόσμο που δεν έχει όρεξη ούτε να τους βλέπει.

Κατά τα λοιπά επιβεβαιώθηκε ότι ο Βενιζέλος είναι το ακλόνητο φαβορί αφού ο Χρυσοχοϊδης είναι απασχολημένος να διαβάζει το Μνημόνιο οι δε Παπανδρεϊκοί δεν μπορούν να βρουν υποψήφιο.

Στις συζητήσεις στην Κ. Ο. ξεχώρισε η κόντρα Καστανίδη με την Τ. Αντωνίου με τον πρώτο να λέει ότι δεν δίνει λευκή εξουσιοδότηση σε κανέναν πολιτικό αρχηγό ή τον πρωθυπουργό για να διαπραγματευτούν οτιδήποτε, εάν δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει. Τώρα το θυμήθηκε ο Χάρης; Δε μας κάνει τη χάρη;

Η Λούκα Κατσέλη απέρριψε τα «εκβιαστικά διλήμματα του τύπου ψηφίζετε τα μέτρα που θα συμφωνηθούν το Σαββατοκύριακο ή δεν κλείνει το PSI». Τόνισε ακόμη ότι «όλοι θέλουμε την ενότητα του Κινήματός μας. Αλλά η ενότητα σφυρηλατείται όχι με όρους παρέας, αλλά με όρους θέσεων και πολιτικής που ανταποκρίνονται σε καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και στην αγωνία του κάθε πολίτη για την επόμενη ημέρα. Σε αυτά πρέπει να απαντήσουμε».

Η Βάσω Παπανδρέου ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με δική του πρωτοβουλία, να επισπεύσει τις διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας και από όσους είναι υποψήφιοι να θέσουν την παράταξη πάνω από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Επίσης πρότεινε να υπάρχει μια υποψηφιότητα, ώστε το ΠΑΣΟΚ να κρατηθεί ε

Keywords
Τυχαία Θέματα