Στο Παρίσι ο Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είναι ένας από τους επιφανείς προσκεκλημένους στο διεθνές συνέδριο που οργανώνει στο Παρίσι, η αγγλόφωνη εφημερίδα International Herald Tribune, με αφορμή τα 125 χρόνια λειτουργίας της.

Θέμα του συνεδρίου είναι «Η Aποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης στη διεθνή σκηνή» και όπως ανακοινώνει η εφημερίδα έχει ζητηθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό να εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία.

Το σημερινό συνέδριο είναι η πρώτη μιας σειράς που διοργανώνει

η IHT και σε άλλες πρωτεύουσες, κάτω από τον γενικό τίτλο « H Παγκόσμια συζήτηση» (The Global Conversation).

« Η ανταγωνιστικότητα είναι η λέξη κλειδί για το ευρωπαϊκό μας μέλλον», υπογραμμίζει η εφημερίδα. « Δεν είναι μόνο ένας τεχνικός όρος που αφορά στην αποτελεσματική παραγωγή προϊόντων. Είναι, επίσης, το προαπαιτούμενο για να ευδοκιμήσει μια δημοκρατία και για να ευημερήσει μια κοινωνία».

Κατά τη σημερινή πρώτη συνάντηση, τα προβλήματα της ευρωζώνης αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων. «Τι είδους επενδύσεις απαιτούνται για να μπορέσει η Ευρώπη να οικοδομήσει την ανταγωνιστικότητά της σε έναν κόσμο όπου οι νέοι εμπορικοί δρόμοι απειλούν τις υπάρχουσες επιρροές», αποτελεί το κεντρικό ερώτημα της συζήτησης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Άντριου Ρος, συντάκτης της εφημερίδας New York Times, οι δε προσκεκλημένοι που θα λάβουν μέρος είναι ο Λούκα Κορντέρο ντι Μοντεζέμολο, πρόεδρος της Φεράρι, ο Κάρλ Μπιλντ, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας και η Βιβιάν Ρέντινγκ, αντιπρόεδρος και Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Ιθαγένεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα