Στο δίλημμα «αριστερά ή δεξιά» δεν τσιμπάμε

Είναι η Νέα Δημοκρατία ακροδεξιά; Διολισθαίνει ο Μητσοτάκης σε ακραίες θεωρίες και τον κάνει ό,τι θέλει ο Άδωνις, ο Βορίδης και άλλα στελέχη που είναι επίσης ακροδεξιοί;

Αυτά είναι ερωτήματα που βάζει ουσιαστικά η αριστερά στην Ελλάδα εδώ και καιρό. Και δεν είναι απλά ερωτήματα αλλά βέβαιη θέση της κυβέρνησης: «Ναι η ΝΔ

και ο Κυριάκος είναι ακροδεξιοί, κάτι σαν τη Χρυσή Αυγή δηλαδή ή μπορεί και ακόμη παραπέρα».

Γιατί όχι να μην τους χαρακτηρίσουμε και νεοναζί; Χουντικούς, Κου Κλουξ Κλαν ή ό,τι άλλο μπορεί να προκαλέσει τα ένστικτα του ελληνικού λαού που, όπως ξέρουμε, είναι κεντροαριστερών πεποιθήσεων;

Διαβάστε τι λέει ο Κοντονής προκειμένου να απαντήσει για την ανοησία του να στείλει την επιστολή στην Εσθονία για τα κομμουνιστικά εγκλήματα:

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ακροδεξιό κατήφορο της Νέας Δημοκρατίας που έρχεται σε σύγκρουση με το μεταπολιτευτικό της παρελθόν και με αυτό προσπάθησαν μεγάλοι ηγέτες της, ο Καραμανλής, ο Ράλλης, ο Μητσοτάκης, ο Στεφανόπουλος, να βγάλουν από την παράταξη το μίσος του εμφυλίου και τον αντικομμουνισμό».
«Εδώ, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέτοιο φαινόμενο. Δεν ξέρω εάν έχουμε καταλάβει ότι αυτή η διαδικασία που δεν είναι τωρινή, απλώς παίρνει σάρκα και οστά, ιδεολογική κάλυψη, πλήττει τον πυρήνα της ίδιας της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας, γιατί είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που έχουμε να κάνουμε με μία τέτοια παρέμβαση, του ίδιου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», όπως τόνισε.

Αντίστοιχα, «έχουμε επίσης μία συντηρητική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ που ταυτίζεται με τη Δεξιά και τη συντηρητική παράταξη. Όταν είχε κληθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου να καταδικάσει τη δικτατορία του Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία, αρνήθηκε ... ήθελε να δώσει ένα μήνυμα ότι δεν μπορούν να υπάρχουν ταυτίσεις, επικίνδυνες σε αυτά τα ζητήματα. Αυτό το ζήτημα αποδεικνύει τη συντηρητική μετατόπιση όχι μόνο της ΝΔ προς ακροδεξιές θέσεις και εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα, αλλά και του κεντρώου χώρου ... προς συντηρητικές κατευθύνσεις. Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο», είπε ο κ. Κοντονής.

Τέλεια. Η ΝΔ ακροδεξιά και το ΠΑΣΟΚ δεξιά ώστε ο υπόλοιπος χώρος να μείνει στον Κοντονή και την παρέα του.

Είναι το γνωστό κόλπο της αριστεράς για να κυριαρχεί. Στοχοποιεί, υβρίζει, χαρακτηρίζει τον αντίπαλο, ρίχνει λάσπη, προσβάλλει ανθρώπους. Και ταυτόχρονα αποθεώνει οτιδήποτε είναι αριστερό. Εύκολα κάνει ήρωα τον Γρηγορόπουλο αλλά ξεχνά τα θύματα της Μαρφίν. Εύκολα στηρίζει τους τρομοκράτες της «17Ν» γιατί είχαν… ιδεολογικό υπόβαθρο, αλλά ξεχνά τα θύματά τους.

Πανεύκολα καταδικάζει το ναζισμό, και καλά κάνει, αλλά όταν μιλάμε για τους κομμουνιστές, για τον Στάλιν, για την Άνοιξη της Πράγας, την εισβολή στην Ουγγαρία, την εισβολή στο Αφγανιστάν κ.λπ. τότε είμαστε αντιδραστικοί και ακροδεξιοί.

Έχει πολύ πλάκα όλη αυτή η υπόθεση. Υπάρχουν άνθρωποι που κατηγορούν τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι δεν είναι τόσο δυναμικοί, τόσο δεξιοί κι έρχονται οι αριστεροί της κυβέρνησης να πουν ότι παραείναι ακροδεξιοί. Εκτός τόπου και χρόνου.

Όμως, οι Κοντονήδες της κυβέρνησης είναι πολλοί, με πρώτο τον «εξαφανισμένο» για ακόμη μια φορά Τσίπρα. Λέτε να έχει πάει… Σιβηρία για να δει πώς ζούσαν στα γκουλάγκ;

Όλοι αυτοί επιδιώκουν τον εθνικό διχασμό, επιθυμούν να οδηγηθούν σε εκλογές με βασικό δίλημμα «αριστερά ή δεξιά». Ουδέποτε κατάφεραν να ενώσουν, ποτέ δεν έκαναν οτιδήποτε για να κατασιγάσουν τα πάθη.

Αυτοί χωρίζουν τους ανθρώπους, αυτοί φώναζαν στη Βουλή προδότες, γερμανοτσολιάδες και «ραντεβού στα γουναράδικα».

Αλλά ο Κοντονής πριν μιλήσει μήπως θα πρέπει να αναρωτηθεί; Με ποιον συγκυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος είναι «σύντροφος» του Τσίπρα; Ποιος αγκαλιάζεται όπου βρεθεί και ποιος λέει ότι «θα πάμε μαζί μέχρι τέλους»; Τους ακροδεξιούς ας τους αναζητήσουν στην κυβέρνησή τους. Και στο κάτω – κάτω, ο κόκκινος φασισμός, ο ολοκληρωτισμός που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αν όχι χειρότερος σίγουρα ίδιος με τον μαύρο φασισμό.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα