Στο δικαστήριο οδηγούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Στην αίθουσα του δικαστηρίου οδηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης εν αναμονή της δίκης τους.

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές την 1 Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο.

Νωρίτερα, οπρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα ΤζέφριΠάιατ, εξέφρασε την ελπίδα τουότιθα λυθεί σύντομα

το θέμα των δύο Eλλήνων στρατιωτικών από την Ανδραβίδα, όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση "Ηνίοχος 2018", μαζί με τον ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο, αλλά και πρέσβεις άλλων κρατών που συμμετέχον στην αεροναυτική Άσκηση.

Όπως μεταδίδει ο "Αθήνα 9,84", συνομιλώντας με στρατιωτικούς συντάκτεςστην 117 Πτέρυγα Μάχης στηνΑνδραβίδα,ο Τζέφρι Πάιατ, είπε, "οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών", για να προσθέσει, ότι η κυβέρνησή του στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε ότι για το θέμα έχει παρέμβει στον Ταγίπ Ερντογάν η Άγκελα Μέρκελ.

Όπως δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, τα κράτη – μέλη της ΕΕ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρέμβαση της καγκελαρίου Μέρκελ για το θέμα στον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελληνες,ellines