Στις πλαζ έχουν πλέον πέραση όσοι έχουν … κοιλιά και δουλειά

 «Σύμφωνα με τα στοιχεία πανελλαδικής τηλεφωνικής έρευνας που πραγματοποίησε το ΙΝΚΑ, στα μεγάλα αστικά κέντρα θα παραμείνει φέτος το καλοκαίρι το 69% των Ελλήνων, καθώς η οικονομική στενότητα δεν επιτρέπει για τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού καλοκαιρινές διακοπές».

Δεν είναι τυχαίο το ποσοστό. Θα επιδοθούν όλοι στην «θεραπευτική ιππασία» (μην το πάρετε πονηρά, υπάρχει και τέτοιο, καβαλάς το άλογο και παίζεις με μπαλάκια…)

Ενώ αντίθετα

η στενότητα επιτρέπει τις χειμερινές διακοπές . Φλεβάρη μήνα στα νησιά οι τιμές είναι «λογικές» και δεν σε λιώνει και ο ήλιος.

«Ακόμα και όσοι έχουν προγραμματίσει μία εξόρμηση, θα είναι για λίγες ημέρες, το πολύ έως μία εβδομάδα, ενώ παράλληλα προσπαθούν να «γλιτώσουν» τα έξοδα διαμονής, επιλέγοντας κάποιο φιλικό ή συγγενικό εξοχικό».

Στη μόδα όσοι έχουν εξοχικό, τροχόσπιτο, σκηνή, υπνόσακο. Με λίγη προσπάθεια και υπομονή θα το …κανελώσουν το ρυζόγαλο.

Το καλύτερο είναι να  μην πάμε πουθενά. Γλιτώνουμε έξοδα γενικώς, πχ αυτόματο πότισμα…

«Οι λόγοι που επικαλούνται είναι κυρίως οικονομικοί, σε ποσοστό 69%, επαγγελματική και οικονομική αστάθεια (21%), ενώ υπάρχει και μερίδα πληθυσμού που δεν θα πάει διακοπές για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους (10%)».

Όσοι έχουν πολλή δουλειά αυτή την εποχή, ευχαριστούν τον Πανάγαθο για την τύχη τους και τραγουδούν στο αμόρε «δεν κάνω διακοπές, σου δίνω αυτό που θες».

Ξεχάστε το πρότυπο του καλογυμνασμένου άντρα με ξυρισμένο στέρνο.

Πλέον πέραση έχουν όσοι έχουν δουλειά και …κοιλιά (δείγμα ευμάρειας)

Σε εποχές λιτότητας αλλάζουν και τα αισθητικά πρότυπα

«Μόλις για τέσσερις ημέρες θα φύγει το 31%, από τους λίγους που θα πάνε διακοπές, εφόσον τα χρήματα που υπολογίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά για την καλοκαιρινή τους ξεκούραση δεν αρκούν για παραπάνω ημέρες. Σε ποσοστό 25% θα καταφέρουν να πάνε μία εβδομάδα, ενώ οι δύο εβδομάδες αποτελούν πολυτέλεια, στην οποία μόνο το 15% των καταναλωτών θα μπορέσει να έχει πρόσβαση».

Αυτά είναι τα μεσοαστικό και μεγαλοαστικά στρώματα που ψήφισαν ΝΔ για να πάνε διακοπές με ευρώ στην τσέπη, θεωρώντας ελάχιστο το χρόνο για να συνηθίσουν νέο νόμισμα και ισοτιμία…

Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στις επάλξεις μην τυχόν και γίνει καμιά αποκρατικοποίηση και είναι στα μπάνια…

«Τα 3.000 ευρώ αγγίζει το ελάχιστο κόστος για διαμονή και διατροφή δεκαπέντε ημερών μίας τετραμελούς οικογένειας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΝΚΑ».

Με τέτοιο κόστος θα προτιμηθούν τα συντριβάνια, τα λάστιχα στα μπαλκόνια και τα οφθαλμόλουτρα…

«Πιο αναλυτικά, το ημερήσιο κόστος των διακοπών μίας τετραμελούς οικογένειας ξεκινά από 120 ευρώ για το ξενοδοχείο, ενώ σε αυτά προστίθενται τα μεταφορικά και τα γενικά έξοδα, τα οποία για ηπειρωτικούς προορισμούς ξεκινούν από 120 ευρώ. Για νησί, όμως, που τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ακριβά, ειδικά εάν χρειαστεί αυτοκίνητο, το κόστος για μία τετραμελή οικογένεια (μετάβαση – επιστροφή) αγγίζει τα 458 ευρώ. Χαρακτηριστικό

Keywords
Τυχαία Θέματα