Στις 18:00 οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων για την πανδημία

Συνεδριάζει αυτή την ώρα εκτάκτως η ολομέλεια της επιτροπής ειδικών, προκειμένου να αποφασίσει τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας. Τα μέτρα θα ανακοινωθούν στις 18:00 το απόγευμα από τον υπουργό Υγείας, Αθ. Πλεύρη.

Η «βαριά» επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών και το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων έχει θορυβήσει την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές της χώρας, με τους ειδικούς να εισηγούνται νέους περιορισμούς για την ανάσχεση της πανδημίας.

Όχι σε νέο lockdown

Στόχος της κυβέρνησης

είναι να μην ληφθούν οριζόντια μέτρα, καθώς αυτό θα ήταν άδικο και για όσους πολίτες έχουν κάνει το βήμα προς την «επιχείρηση Ελευθερία». Μιλώντας μάλιστα νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Υγείας απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής οριζόντιων περιοριστικών μέτρων και lockdown.

Τα μέτρα στα οποία προσανατολίζεται η κυβέρνηση αφορούν την ενίσχυση των τεστ, ενώ στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν η εστίαση και η διασκέδαση. Δεδομένη θεωρείται έτσι η αυστηροποίηση των ελέγχων. Παράλληλα, υπάρχουν εισηγήσεις για την αυστηροποίηση των μέτρων στους μεικτούς χώρους διασκέδασης, κατά προτεραιότητα στις κόκκινες περιοχές. Η κυβέρνηση στοχεύει επίσης στην αύξηση των εμβολιασμών, και δίνει ιδιαίτερο βάρος στη χορήγηση της τρίτης δόσης. Οι σχετικές αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης σε άτομα κάτω των 50 ετών αναμένονται σήμερα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα