Στήριξη Τσίπρα σε Μπουτάρη

"Ενθάρρυνα τον Γιάννη Μπουτάρη να βγει μπροστά ηγούμενος δημοκρατικού μετώπου" είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Γιάννη Μπουτάρη, "φωτογραφίζοντας" ουσιαστικά τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον νυν Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο

κ. Τσίπρας, καταδίκασε - για ακόμη μία φορά- απερίφραστα την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας για την ανάγκη να ηττηθεί πολιτικά το μαύρο μέτωπο που συγκροτείται στη συμπρωτεύουσα.

Η Θεσσαλονίκη πρέπει να παραμείνει μια πόλη δημοκρατική, είπε επ αυτού, ο πρωθυπουργός, ανάγοντας τον νυν Δήμαρχο σε "σύμβολο" αντι-ακροδεξιού μετώπου.

Από πλευράς του, ο Γ. Μπουτάρης, ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Α. Τσίπρα ότι: "Όταν λέω ότι θα μείνω εδώ πέρα ως 100 χρόνων εννοώ προφανώς ότι αυτή η πολή δεν πρέπει να αλλάξει δημοτική αρχή για τα επόμενα πολλά χρόνια, δεν μπορεί να αλλάξει, δεν επιτρέπεται να επιστρέψουμε πίσω στο μαύρο σκοταδισμό, στο φασισμό".

Όχι σε πρόωρες

Παραλλήλως, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας άδραξε την ευκαιρία -για μια ακόμη φορά- να επιχειρήσει να σηκώσει "χειρόφρενο" στην εκλογολογία.

"Η θητεία της κυβέρνησής μας ολοκληρώνεται το 2019. Παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Εχουμε μπροστά μας άλλο ένα χρόνο για να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας και να μπορούμε να λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις. Θα έπρεπε να ήμουν ανόητος να μην το ζήσω αυτό, να είμαι πρωθυπουργός μέχρι το τέλος, πρωθυπουργός μιας χώρας που αποφασίζει μόνη της. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει σε αυτό", ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του.

Στήριξη

Ο αυτοδιοικητικός "αρραβώνας" ΣΥΡΙΖΑ- Μπουτάρη πάντως, δεν έσκασε σαν... κεραυνός εν αιθρία.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr, σε δημοσίευμά του με τίτλο "Τσίπρας σε Μπουτάρη στον απόηχο σεναρίων για χρίσμα από ΣΥΡΙΖΑ"

Με τον Γιάννη Μπουτάρη συναντάται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή (;) επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη.

Στον νυν Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας παρέσχε ηχηρή και απερίφραστη στήριξη για την επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα και από το βήμα του υπουργικού συμβουλίου.

Η επίσκεψη Τσίπρα στον κ. Μπουτάρη, πραγματοποιείται και μεσούντων των σεναρίων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει στις αυτοδιοικητικές εκλογές να δώσει το "χρίσμα" στον νυν Δήμαρχο για την διεκδίκηση νέας θητείας.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα