Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Έπειτα από πρόσκληση της τουρκικής πλευράς και μετά από μία διακοπή πέντε ετών, ξεκίνησε σήμερα το πρωί ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών έλαβε χώρα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο η επόμενη συνάντηση των εκπροσώπων Ελλάδας και Τουρκίας αναμένεται να γίνει στην Αθήνα.

Η

συνάντηση διήρκησε 3,5 ώρες με την γειτονική χώρα να θέτει στο τραπέζι το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών, γκρίζες ζώνες, Θράκη, εναέριο χώρο, ενώ πρότειναν και μηχανισμό για το μεταναστευτικό.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναμένεται να ενημερώσουν άμεσα την Αθήνα για το περιεχόμενο των συνομιλιών, παρόλα αυτά η Αθήνα έχει υπογραμμίσει πως φλέγον θέμα αυτήν την περίοδο είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρχε καθυστέρηση μίας ώρας στο ξεκίνημα των συζητήσεων, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τις 11:00 στο γραφείο της προεδρίας στην περιοχή του Ντολμά Μπαχτσέ.

Της ελληνικής αποστολής ηγείται ο διπλωμάτης Παύλος Αποστολίδης ενώ στην τουρκική επικεφαλής είναι ο Σεντάτ Ονάλ, υφυπουργός Εξωτερικών και ο Τσαγατάι Ερτσιγές, διευθυντής αεροναυτιλιακών του τουρκικού ΥΠΕΞ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, παρών στη συνάντηση θα είναι και ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Πηγή: newsbreak.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα