Στη Βουλή η δικογραφία κατά Πολάκη για την "καταγραφή" του τηλεφωνήματος στον Στουρνάρα

Άδεια από τη Βουλή ζητούν οι εισαγγελείς προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω το αδίκημα τηςπαράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Οι εισαγγελείς ζητούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Π. Πολάκη.

Η δικογραφία σχηματίστηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για το αν ο Παύλος Πολάκης κατέγραψε παράνομα την τηλεφωνική του συνομιλία με τον διοικητή της ΕΤΕ

Γιάννη Στουρνάρα. Η συγκεκριμένη συνομιλία μεταφέρθηκε αυτούσια σε ΜΜΕ τα οποία και τη δημοσίευσαν.

Η διαβίβαση στη Βουλή γίνεται λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Πολάκη και θα αποφασιστεί εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του για το κακούργημα (σήμερα) της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας. (άρθρο 370Α παρ.1 ΠΚ). Πάντως με τον νέο ποινικό κώδικα το συγκεκριμένο αδίκημα μετατρέπεται σε πλημμέλημα γεγονός που σημαίνει πως αν διωχθεί για κακούργημα ο αναπληρωτής υπουργός, όταν ψηφιστεί ο νέος κώδικας και η διάταξη μείνει ίδια όπως έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, τότε το αδίκημα θα μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Η διαβίβαση γίνεται υποχρεωτικά βάσει του άρθρου 62 του Συντάγματος, το οποίο υποχρεώνει τους εισαγγελείς να ζητούν από τη Βουλή άδεια ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος βουλευτή.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα